Audi A8 2014 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A8 2014

De Audi A8, een Duitse limousine barstens vol karakter

Toen de A8 in 1994 voorgesteld werd, was de opvolger van de V8 een wereldprimeur aangezien deze auto het Audi Space Frame had meegekregen. De carrosserie was volledig uit aluminium gemaakt.

Audi

Alhoewel Audi zelf in 1899 als bedrijf werd opgezet, is het eigenlijk pas de laatste 35 jaar uitgegroeid tot wat het nu is, de maker van luxe, sportieve auto's en limousines dat naam heeft gemaakt door zijn Quattro vierwielaandrijving, zijn Space Frame en door zijn vele successen in de autosport. Met de Audi V8 2014 biedt het bedrijf meer dan elegantie en luxe. De auto is gemaakt van de beste materialen en voorzien van excellente motoren, waardoor hij, mede door het lichte gewicht dat de aluminium carrosserie met zich mee brengt, een opmerkelijk makkelijk te rijden en wendbare auto is. In principe geldt voor dit topmodel dat hij beschikbaar is met een 8-cilindermotoren, maar ook Audi wil zijn bijdrage leveren aan het milieu. Daarom is de kleinste motor een 3,0 liter 6 cilinder diesel met een vermogen van 250 pk.

A8

De Audi A8 2014 ziet er van buiten en van binnen uiterst elegant uit. De binnenruimte biedt niet alleen iedereen genoeg bewegingsruimte, het oogt ook allemaal uiterst verzorgd. Het dashboard is zeer overzichtelijk en makkelijk te hanteren wat de veiligheid ten goede komt. Via het Audi Connect systeem kan het touch screen naast de navigatie een veelvoud aan programma's aanbieden. Hij kan geleverd worden met Matrix ledlampen waardoor het zicht 's avonds bijna daglichtniveau heeft. Het Start&Stop systeem vermindert het verbruik en via het terugwinningsysteem komt extra energie ter beschikking. Dit kan tot 3% aan brandstof besparen. Verder heeft de A8 een snelheidsregelsysteem dat automatisch de snelheid aanpast, mocht dat nodig zijn, om uitbreken te voorkomen en het Audi Pre Sense systeem dat bij een noodstop de knipperlichten extra laat branden, dat indien nodig geacht de ramen automatische sluit en dat helpt bij het voorkomen van botsingen. Men kan de auto verder laten uitvoeren met een zogenaamde nachtzicht assistent die helpt in het donker voetgangers te herkennen. Het spreekt voor zich dat de auto naast parkeersensoren een comfort airconditioning en airbags, hoofd- en zijairbags voor en achter heeft.

Prestatie

De Audi A8 presteert uitstekend. Dat mag men ook met een gerust hart van de 2014 Audi A8 beweren, aangezien gebruikers van een tweedehands auto de A8 met een 4,1 op 5 sterren overall waardeerden, waarbij ze voor comfort een 4,8 en voor de prestaties een 4,6 over hadden. Cijfers die indruk maken. In een test wordt over de A8 het volgende gezegd: "Het is een erg vlotte kar, die je tot ongekende verwenniveaus kunt opleuken". Verder geldt dat, overigens ook voor de nieuwere tweedehands A8, Audi het verbruik en de emissie aanzienlijk heeft kunnen verlagen. Om al dit moois kort samen te vatten, een citaat uit een test met de A8: "Dit is een limousine waarvan de eigenaar ook graag zelf het stuur in handen neemt".