Fiat Panda 2007 te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Panda 2007

Fiat Panda: minimalistisch maar voldoende ruim

De eerste generatie Fiat Panda wordt gebouwd van 1980 tot 2003. In 2003 vindt Fiat het tijd voor een grondige revisie. De Panda, die vanwege zijn geringe afmetingen en minimalistische design ook wel liefkozend 'huishoudapparaat op vier wielen' wordt genoemd, wordt aanzienlijk ruimer. De Fiat Panda 2007 behoort tot de vernieuwde tweede generatie van dit Italiaanse model.

Stadsauto met cultstatus voor non-conformisten

De Fiat Panda ontpopt zich tot een succes: wereldwijd worden er wel vier miljoen exemplaren verkocht. De auto biedt niet alleen een zuinige oplossing voor in het drukke stadsverkeer, maar trekt ook mensen aan die zich willen distantiëren van de auto als statussymbool. Zo krijgt de Fiat Panda een cultstatus. De kleine Italiaanse auto wordt het symbool van non-conformisme. De Panda schopt het zelfs als 4x4 terreinversie tot de rally Parijs-Dakar.

Groter en sterker dan ooit

De Fiat Panda 2007 is duidelijk groter dan zijn voorganger en beschikt over een sterkere benzine- of dieselmotor. Dit maakt dat de auto op het eerste gezicht meer gemeen heeft met een Fiat Uno dan met de vroegere generatie Panda. Een tweedehands Fiat Panda 2007 combineert moderne techniek met het beste van de vertrouwde Panda.