Fiat Punto 2014 te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Punto 2014

Fiat Punto 2014, een tussenpunt in een indrukwekkende evolutie

In 1993 lanceert Fiat het model Punto, een praktische auto met een zeer herkenbare naam. Slechts vier jaar later zetten de Italianen de eerste kers op de taart: de Fiat Punto wordt de bestverkochte auto van 1997. De eerste uitvoering van de Fiat Punto behoudt deels het typisch afgelijnde Italiaanse ontwerp, maar toont tegelijkertijd eigen karaktertrekken. Zo krijgt de Fiat Punto hoge, langwerpige achterlichten, net als de andere modellen, waardoor de auto zelfs in het donker meteen herkend wordt. Zes versnellingen, een primeur, zorgen voor de nodige prestaties en sportiviteit op de Italiaanse wegen. De eerste Fiat Punto vindt echter ook snel zijn weg naar de rest van Europa, waar het model geprezen wordt omwille van zijn praktische afmetingen en handzaamheid. De Fiat Punto 2014 is een mooi voorbeeld van hoe dit model zich vlot aanpast aan de vereisten en tendens van iedere periode; een prima wagen voor zowel individuele bestuurders als voor gezinnen.

Fiat Punto 2014, nog verfijnder, nog beter

De Fiat Punto kent tot nu toe heel wat ontwikkelingen. Het model krijgt een kleine facelift in 1997 met een moderner design voor de wielen en velgen en een motor met meer paardenkracht. Twee jaar later, in 1999 krijgt de Fiat Punto zijn eerste belangrijke upgrade. De lancering van deze tweede generatie gaat onder meer gepaard met een drastische verandering van het Fiat-logo. Daarnaast krijgt het model een sportievere uitstraling met meer gestroomlijnde bumpers, achterlichten en kofferklep. De volgende restyling vindt plaats zich in 2003 als de Punto vooral aan de voorzijde onder handen genomen wordt. In 2005 wordt een grotere uitvoering gelanceerd: de Fiat Punto Grande. In 2012 pakt de Italiaanse autobouwer dan weer de binnenkant aan. Het is op basis van dit 'nieuwe' model uit 2012 dat de Fiat Punto 2014 verder ontwikkeld wordt. De veranderingen in 2014 liggen volledig in lijn met wat de moderne autogebruiker verwacht. Fiat neemt verder de koplampen en achterlichten onder handen en besteedt extra aandacht aan de zuinigheid van de wagen. Zelfs als tweedehands auto blijft de Fiat Punto een oerdegelijk en aangenaam voertuig voor zowel korte als lange afstanden.

Fiat Punto 2014, Italiaans comfort en praktisch rijplezier in één

De Fiat Punto zoals die in 2014 voorkomt, is meer dan ooit een toegankelijke auto voor bestuurders die het aangename van een Italiaanse auto aan het alledaagse praktische gebruik willen koppelen. Dankzij krachtige en slimme motoren levert de Fiat Punto ook prima inspanningen. De Punto is zowel met een diesel- als met een benzinemotor leverbaar, beide met een gemiddelde van 85 pk en 135 pk als uitschieter in een 1.4 8V turbomotor. Afhankelijk van de opties die al dan niet standaard worden, is de Punto beschikbaar in drie versies: pop, easy en lounge. Fiat Punto bewijst meer dan ooit dat het een referentiemodel is, ook ten opzichte van de nieuwe moderne modellen van andere merken.