Ford Fusion 2003 te koop: tweedehands en nieuw

Ford Fusion 2003

Geschiedenis van de Ford Fusion

De Ford Fusion werd in 2002 voor het eerst op de markt gebracht door de Amerikaanse autofabrikant Ford. De auto is gebaseerd op de Ford Fiesta, een kleine hatchback, en wordt alleen verkocht op de Europese en Aziatische markt. In Amerika is tevens een Ford Fusion op de markt, maar deze variant is een sedan en houdt geen verband met het Europese model. Verder is het model ook in Brazilië verkrijgbaar, maar dan onder de naam Ford Ecosport. De Fusion lijkt op het eerste gezicht op een kleine terreinauto en ten opzichte van de Fiesta is de auto ook acht centimeter hoger en tien centimeter langer. Het model is echter niet leverbaar met vierwielaandrijving, dus blijft het bij het sportieve en robuuste uiterlijk. Het model wordt dan ook niet gezien als terreinwagen, maar als mini-MPV met vijf zitplaatsen. In 2005 kreeg de auto een facelift. Het exterieur kreeg aangepaste bumpers, maar verder werd er weinig veranderd. Na enkele jaren kwam de Ford B-Max op de markt, die soms gezien wordt als opvolger van de Fusion.

Ford Fusion 2003

De Ford Fusion 2003 is zoals eerder genoemd een auto die oogt als terreinauto. Deze impressie wordt mede bereikt door de hoge bumpers. Daarnaast staat de carrosserie vrij hoog op de weg en is de auto langer dan de Fiesta, het model waar de Fusion op gebaseerd is. De auto heeft een hoge instap en is van binnen ruim. Dat geldt ook voor de kofferruimte, die met 330 liter riant te noemen is. Ford heeft het exterieur degelijk en netjes gehouden. Onder andere de vorm van de koplampen lijkt op die van bijvoorbeeld de Ford Focus, en het langwerpige ontwerp van de achterlichten is ook gebruikt bij de Ford Focus en de Ford C-Max. Er is een redelijk aanbod wat betreft tweedehands exemplaren van dit model, en prijzen beginnen bij tweeduizend euro.

Beschikbare motoren

Exemplaren van de Ford Fusion uit 2003 zijn beschikbaar met enkele motoren. Het instapmodel beschikt over een 1.4 L benzinemotor die 80 pk levert. Ook is er een 1.4 L TDCi diesel verkrijgbaar, die goed is voor 68 pk. De laatste beschikbare motor is een 1.6 L benzinemotor met 100 pk. Deze variant accelereert van nul tot honderd kilometer per uur in 10,9 seconden en heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur. Vanaf 2005 werd deze generatie van de Ford Fusion ook geleverd met een 1.6 L TDCi dieselmotor.