Hyundai Santa Fe 2006 te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai Santa Fe 2006

Santa Fe succesvolle afgeleide van de Sonata

De Hyundai Santa Fe is vanaf de introductie in 2001 een groot succes. De vijfdeurs SUV van de Zuid-Koreaanse autofabrikant is geënt op de Sonata, een middenklasse sedan, en zit qua grootte tussen de Tucson en Terracan in. Hyundai gaat met zijn eerste cross-over SUV de concurrentie aan met de Toyota RAV4, Volvo XC60, Kia Sorento en Honda CR-V. De eerste generatie vindt vanwege de ruimte en uitstraling gretig aftrek op de Amerikaanse markt. Het uiterlijk van de Santa Fe ondergaat de eerste jaren een geleidelijke verandering. In 2005 worden bijvoorbeeld een nieuwe grille en nieuwe achterlichten doorgevoerd. Met de Hyundai Santa Fe 2006, wordt de tweede generatie gepresenteerd. Een groter model met veel ruimte en een meer alledaags uiterlijk, betere veiligheidskenmerken en een vernieuwd interieur. Het is een terreinreus met flair.

Grotere auto met een luxe standaarduitrusting

De Hyundai Santa Fe 2006 wordt officieel gepresenteerd op de North American International Auto Show. De wagen is groter dan zijn voorgangers. Om precies te zijn: 17,5 cm langer, 5,5 cm breder en 6 cm hoger. Het ontwerp is grondig herzien, de kwaliteit van de gebruikte materialen is verbeterd. Het interieur van de auto oogt ruim. De hoofdruimte is meer dan voldoende. De verstelbare bestuurdersstoel en stuurwiel garanderen een aangename en ontspannen rijhouding. De drie zittingen van de achterbank zijn ook verstelbaar en bovendien is de Santa Fe met een tweede achterbank (met twee volwaardige stoelen) uit te breiden. De auto wordt hierdoor van een vijfzitter in een zevenzitter getransformeerd. De Hyundai heeft een luxe standaarduitrusting. Onder meer cruisecontrol, airconditioning en een klimaatcontrolesysteem zijn in het basismodel inbegrepen. De Santa Fe is ook verkrijgbaar met een elektronisch stabiliteitssysteem, boordcomputer, donker glas bij de achterbank, ruitenwisserontdooier, audiosysteem, lederen bekleding en dakspoiler.

Benzine- en dieselmotor met voorwiel- of vierwielaandrijving

De Hyundai Santa Fe is een betrekkelijk grote auto. Dat vraagt ook om grote motoren. Het basismodel is uitgerust met een 2.7 liter 6-cilinder motor. De 2006-editie is ook verkrijgbaar met een 2.2 liter 4-cilinder dieselmotor. Beide motoren hebben voorwiel- of vierwielaandrijving. Waar de benzinemotor gekoppeld is aan een handgeschakelde versnellingsbak, is er bij de dieselmotor de keuze tussen een handbak en automatische versnellingsbak. Deze tweede generatie motoren is in 2010 bij de introductie van de derde generatie Santa Fe vervangen door een 2.4 liter 4-cilinder benzinemotor. De Hyundai Santa Fe 2006 rijdt ook bij hogere snelheden stil en comfortabel. Deze Santa Fe is mooier, ruimer, moderner en veiliger dan zijn voorgangers en daarmee een gewilde auto op de tweedehandsmarkt.