Opel Antara 2007 te koop: tweedehands en nieuw

Opel Antara 2007

Antara in 2007 opvolger van de Opel Frontera

De Opel Antara is een compacte SUV die in 2007 zijn marktintroductie beleeft. De vijfdeurs hatchback geldt als de opvolger van de Opel Frontera en moet een antwoord geven op de succesvolle SUV's van Kia en Hyundai. De Hyundai Santa Fe en Toyota Rav4 gelden als zware concurrenten. De Antara is in technisch opzicht gelijk aan de Chevrolet Captiva, die door het moederbedrijf General Motors gelijktijdig op de markt wordt gebracht. De Opel Antara 2007 is het deftige zusje van deze Chevrolet, maar het leidt niet bepaald tot indrukwekkende verkoopcijfers. De bij het Koreaanse Daewoo - dochterbedrijf van General Motors - ontworpen en gebouwde Antara kan zich niet in een grote belangstelling verheugen. Uiteindelijk wordt dit Opel-model in 2014 uit productie genomen. De laaggeprijsde, degelijke en snelle Opel Antara is echter op de tweedehandsmarkt een buitenkansje.

Vijfzitter die vele verschillende namen heeft gekregen

De auto met vijf zitplaatsen is 4,57 meter lang, 1,85 meter breed en 1,70 meter hoog. De wagen heeft verschillende namen gekregen, afhankelijk van het land of de regio waar deze naartoe getransporteerd is. Zo heet de Antara in Australië de Holden Captiva 5, in de Verenigde Staten de Saturn Vue, in het Midden-Oosten de GMC Terrain en in Zuid-Korea de Daewoo Winstorm MaXX. De Opel Antara is een krachtige SUV met mooie chroomelementen en strak vormgegeven velgen. Afhankelijk van het model - Essentia, Enjoy of Cosmo - variëren de stalen velgen tussen de 16 en 18 inch. Het interieur is stijlvol en geeft een warme uitstraling. De comfortabele en hoge zitpositie zorgt voor een eenvoudige in- en uitstap. De vijfdeurs Antara heeft een bagageruimte van 370 liter, die bij het omklappen van de achterbank is te vergroten tot ongeveer 865 liter. Onder meer inbegrepen zijn cruisecontrol, elektrische bediening van de buitenspiegels en zijramen, verlichting met automatische niveauregeling, parkeer- en regensensoren en een helder geluidssysteem. Deze Opel-versie is er ook als Antara GTC, een cross-over tussen een coupé en een SUV.

Keuze uit meerdere benzine- en dieselmotoren

Automobilisten kunnen bij de introductie van de Opel Antara 2007 kiezen uit meerdere benzine- en dieselmotoren. De eerste Antara diesel wordt aangedreven door een 2.0 liter 4-cilinder motor met een vermogen van 150 pk. Nog in hetzelfde beginjaar verschijnt er ook een kleinere dieselversie die 127 pk levert. De benzinemodellen zijn in 2007 voorzien van een 2.4 liter 4-cilinder (140 pk) of 3.2 liter 6-cilinder motor die goed is voor maar liefst 227 pk. Alle eerste modellen hebben een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De stoere en sportieve auto kan snelheden boven de 200 km/u halen en heeft een tankinhoud van 65 liter, wat deze aantrekkelijk maakt om als tweedehands auto lekker mee over de snelwegen te rijden.