Renault Megane 2014 te koop: tweedehands en nieuw

Renault Megane 2014

De Renault Megane, begeerlijk om te zien en heerlijk om te rijden

Vermoedelijk is er geen Renault te vinden die in de loop der jaren zo veranderd is dan de Megane. De in 1995 op de markt gebrachte auto is nog wel herkenbaar als familielid, maar dan wel als de oer-Megane.

Renault

Met name in de 21ste eeuw is er veel veranderd bij Renault. De wat oubollige modellen ondergingen allen een ware remake. De ene na de andere schoonheid verliet de Renault fabrieken, waarbij de Renault Megane 2014 zeker helemaal mee voorop loopt. Een gewoonweg begeerlijke auto die veel meer is dan een vervoermiddel. Het is inderdaad die passie waar Renault zelf over spreekt die een grote rol speelt bij deze mooie auto.

Megane

De 2014 Renault Megane is voorzien van het Visio System dat via camera's kan zien of de auto buiten zijn rijbaan raakt en vervolgens corrigeert en dat automatisch het licht aanmaakt mocht dat nodig zijn. Daarnaast is er de achteruitrijcamera die helpt soepel te parkeren of vanuit een oprit de weg op te rijden. Het touch screen biedt het TomTom systeem aan, waardoor bij het ingeven van de bestemming direct gekeken wordt of er hindernissen zijn, zoals files of wegwerkzaamheden en dat direct een alternatieve route aanbiedt. Ook bevat het een speciaal menu voor noodgevallen. Het airconditioningsysteem regelt geheel automatisch de temperatuur in de wagen, maar kan ook individueel door de bestuurder en de bijzitter geregeld worden. Via de verschillende systemen zoals ABS, ESC, tractiecontrole met onderstuur controlefunctie, ondersteunt de Megane de bestuurder.

Techniek

Voorzien van de TCe130 motor met automatische versnellingsbak rijdt de auto zeer prettig zonder iets van zijn pit in te leveren. Met een vermogen van 96 kWh en een verbruik van 1 op 18 is de Megane een auto die onder alle omstandigheden soepel reageert. Het ingebouwde Start&Stop systeem draagt bij aan het zuinigere verbruik en ondanks het feit dat de nieuwe motoren gedownsized zijn, haalt de Megane nog steeds een top van rond de 180 kilometer per uur en sprint hij van 0 naar 100 in 10,9 seconden. Met zijn 60 liter tankinhoud kan de auto een maximale actieradius van meer dan 1000 kilometer behalen.

Occasion

Gebruikersreviews van tweedehands Megane's laten zien dat men zeer tevreden is. Zelfs wie een auto gekocht heeft die al meer dan een ton gereden had, kwam na 5 jaar rijden tot de conclusie dat de auto probleemloos gefunctioneerd heeft. Overall geeft men 3,9 van de 5 sterren voor een tweedehands auto, waarbij de 4,3 voor comfort opvalt. Men zou, dit lezende, een degelijke auto verwachten, waar men in werkelijkheid te maken heeft met een strak sturende auto die zijn aspiraties ook waar maakt. Met name de Coupé uitvoering is uitzonderlijk gestroomlijnd en is een letterlijke oogappel waar iedereen even naar moet kijken. De Megane wordt omschreven als veilig met volop rijplezier, iets wat uiteraard te maken heeft met het feit dat de auto alle 5 sterren voor de Euro NCAP test heeft behaald, er spannend uit ziet en dat echt biedt wat hij belooft.