Seat Ibiza 2013 te koop: tweedehands en nieuw

Seat Ibiza 2013

De Seat Ibiza

De Seat Ibiza is sinds 1984 op de markt. Het is een compacte hatchback en een zeer populair model. Dit model zorgt voor veertig procent van de verkopen van Seat. Het eerste model was erg op de auto's van Fiat gebaseerd. Dezelfde vierkante vormen waren zichtbaar en ook het interieur leek veel op dat van Fiat. De Seat Ibiza was verkrijgbaar in zes uitvoeringen, de LE, L, GL, GLX, SX en de SXI. De modellen verschilden in de hoeveelheid luxe waarover ze beschikten. In 1993 werd de tweede generatie Ibiza in productie genomen. Nu was Seat zijn eigen weg ingeslagen, met iets rondere vormen en extra techniek. Er werd zelfs een sportversie geproduceerd, de S-versie. Negen jaar later kwam er een derde generatie. Er werd gekozen voor een meer volwassen stijl. Zo werd het uiterlijk aangepast en was er veel meer luxe beschikbaar. Ook nu was er een sportversie, de welbekende Cupra. Dit model had een motor die 180 pk leverde. In 2008 werd de vierde generatie geïntroduceerd. Bij deze Ibiza werd meer rekening gehouden met zaken als verbruik en het milieu. Alle modellen van de Ibiza zijn zeer populair op de tweedehands markt, vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en degelijkheid.

De Seat Ibiza 2013

De Seat Ibiza 2013 is gericht op een jonge doelgroep. Dit is dan ook te zien het gestroomlijnde, sportieve uiterlijk. De spoiler aan de achterkant en het getinte glas dragen bij aan het deze uitstraling. Daarnaast is er ook aandacht voor het technische gedeelte. Zo zijn op bijna alle modellen mistlampen met bochtverlichting standaard. In de Ibiza zijn er elektrische buitenspiegels en ramen, is er centrale deurvergrendeling en een stuur wat zowel in hoogte als in diepte verstelbaar is. Er zijn verschillende maatregelen voor de veiligheid van bestuurder en passagiers. Seat heeft standaard airbags, ABS en ESC en knipperende alarmlichten in het geval van een eventuele noodstop. Bij het sportieve model, de Cupra, heeft Seat uitgepakt. Er is een speciaal chassis en uitlaatsysteem, verschillende extra airbags en natuurlijk een iets ander uiterlijk. Hier vallen andere koplampen, spiegels en logo's onder

Motoren van de Seat Ibiza 2013

Er zijn verschillende motoren beschikbaar voor de Seat Ibiza. Als eerste zijn er de benzinemotoren. Standaard liggen er 1.2 liter TSI motoren in. Afhankelijk van de uitvoering beschikken deze motoren over 85 en 105 pk. Daarnaast kan een keuze gemaakt worden uit een handgeschakelde versie of een automaat. Hiernaast zijn er 1.4 liter TSI motoren beschikbaar. Deze beschikken over 140, 150 of 180 pk. De laatste is alleen verkrijgbaar bij een Ibiza Cupra. Er is één dieselmotor beschikbaar. Dit is de 1.2 liter TDI motor, die 75 pk produceert. Deze motor is alleen verkrijgbaar in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak.