Smart ForTwo 2014 te koop: tweedehands en nieuw

Smart ForTwo 2014

Trendy tweedeursauto uit 1998

De Smart ForTwo verschijnt in 1998 op de markt als kleine, trendy tweezitter die eenvoudig zijn weg vindt in het drukke stadsverkeer. De door autofabrikant Daimler AG geproduceerde tweedeursauto gaat van 1998 tot 2004 als Smart CityCoupé door het leven, een auto voor maximaal twee personen. In 2004 wordt de naam gewijzigd in Smart ForTwo en wordt tevens de ForFour gelanceerd die voortkomt uit de CityCoupé. De in 2007 gepresenteerde tweede generatie ForTwo is 19,5 cm langer dan zijn voorganger, beschikt over veel nieuwe techniek en haalt een hogere maximale snelheid (145 km/u in plaats van 135 km/u). Tevens ziet een elektrische versie van deze Smart, de Electric Drive, het levenslicht, later gevolgd door de Smart ForTwo Cabrio, afgeleid van de CityCoupé, maar met een dak gemaakt van doek. De Smart ForTwo is slim en minimalistisch, maar ook chic, veilig en gunstig geprijsd.

Keuze uit handgeschakelde versnellingsbak of automaat

De Smart ForTwo 2014 is in samenwerking met Renault ontwikkeld. Het nieuwe model wordt geleverd met een 3-cilinder turbomotor aan de achterzijde of een 0.9 liter benzinemotor met een vermogen van 65, 85 of 105 pk. De Smartliefhebber kan kiezen tussen een compacte auto met handgeschakelde versnellingsbak of 6-traps automaat met dubbele koppeling. De Smart ForTwo 2014 is ook 2,70 meter lang, 1,66 breed en 1,55 hoog. In de auto is veel aandacht besteed aan veiligheid (met een zichtbare veiligheidskooi), luxe en design. De kleine Smart toont hierdoor niet als een budgetauto, maar als een stoere en stijlvolle wagen voor trendsetters. De auto is voor vele bedrijven ook een rijdend visitekaartje. De auto heeft onder meer ESP, airbags, cruisecontrol, parkeercamera, start-stop-systeem, rijstrookdetectie, afstandswaarschuwing en een geïntegreerd audio, communicatie- en navigatiesysteem. Dynamic Steering garandeert dat de kleine auto ook bij hoge snelheid en krachtige zijwind stabiel blijft. De wegligging is uitstekend. De nieuwe Smarts zijn er in de uitvoeringen Passion, Prime en Proxy40. Voor wie op zoek is naar iets speciaals, is de Smart ForTwo edition #1 op de markt gebracht. Een eyecatcher met een luxe uitrusting.

Populaire auto die uitnodigt tot avontuurlijk rijden

De Smart ForTwo is te verkrijgen met twee verschillende 3-cilinder benzinemotoren: één met een vermogen van 71 pk en één turbomotor die 90 pk levert. De nieuwe generatie Smart ForTwo heeft een handgeschakelde handbak met vijf versnellingen in plaats van een automatische versnellingsbak. Optioneel is een automaat overigens wel verkrijgbaar. De auto rijdt stil en zuinig, passeren en invoegen met deze extreem wendbare wagen gaat soepel en snel. Bij de Smart ForTwo zijn brandstofbesparende technieken toegepast. Het verbruik ligt op ongeveer 4,1 liter per 100 kilometer, de CO2-emissie op 93 tot 97 g/km. De Smart ForTwo 2014 gaat door voor het hipste jongetje van de klas en is een van de populairste stadsauto's ter wereld. De naam zegt het al: het is een slimme auto met een kleine draaicirkel die onverwachte prestaties levert. De Smart ForTwo daagt uit tot avontuurlijk rijden en snel manoeuvreren in de drukke stad. Het rijplezier, het trendy imago en de zuinigheid maken deze stoere stadsauto ook als tweedehands model tot een uitstekende keuze.