Auto reinigen afhankelijk van het seizoen

De reiniging van uw auto dient niet alleen voor een goede optische indruk en een prettiger gevoel, maar ook voor de bescherming van de auto. Vooral in de winter krijgt de auto het namelijk hard te verduren. Daarom dient u uw auto in de koude wintermaanden extra aandacht te geven.

Na de winter heeft uw auto een grondige reiniging verdiend. U moet vooral de onderkant van de auto reinigen om zout, vuil en kleine steentjes te verwijderen. Ga hiervoor naar een carwash die een programma aanbiedt waarbij ook de onderkant wordt gewassen. Controleer ook alle (deur)rubbers. Soms zijn ze poreus geworden of gescheurd door de kou en het zout van de weg. Vul de ruitensproeier bij, aangezien het reservoir na de winter vaak leeg is.

Voor de winter moet u de auto eveneens grondig voorbereiden. Vul de ruitenvloeistof bij en voeg hier antivries aan toe. Spuit de rubberen afdichtingen met silicone olie in, zodat ze in de winter optimaal tegen zout en vocht beschermd zijn. De beste preventie tegen zout en vocht voor de carrosserie is een antiroestbehandeling. Speciale garages bieden deze service aan. Hierdoor heeft roest geen kans meer.

In principe moet u uw auto in de winter duidelijk vaker reinigen dan in de zomer. Vuil en zout mag niet maandenlang ongestoord aan uw auto "vreten". Zorg er ook voor dat u voor de zomer- en wintermaanden de juiste banden gebruikt. Winterbanden zijn in de wintermaanden veelal veiliger.

Alle artikels

Cabrio-onderhoud

Advies · Autoverzorging

Reiniging van de buitenkant

Advies · Autoverzorging
Ontdek meer