Avant-première: Audi TT – Hier al de cockpit

Het wordt een gewoonte. Twee jaar geleden liet Audi op de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas al een beeld van de Audi A3 zien. Dit jaar viel er al een glimps van de nieuwe TT op te vangen.

De eerste keer dat we wisten hoe de nieuwe Audi A3 er zou uitzien, was toen het merk op de CES-beurs een pictogram liet zien van de auto op zijn nieuwe boordscherm. Audi wilde toen zijn nieuwe infotainmentsysteem demonstreren. Deze keer liet het merk meteen de gadgets zien die de nieuwe TT zullen kenmerken.

TFT

Audi liet in Las Vegas het interieur van de nieuwe TT zien. Daarbij is het klassieke instrumentenpaneel ingeruild voor een meer dan 12 duim groot TFT-scherm.

Dat is meteen ook het enige scherm aan boord, wat wil zeggen dat alle info voortaan voor de ogen van de chauffeur passeert. De bediening van het MMI-systeem laat zich in de TT alleen op het paneel voor de bestuurder zien. Audi voorziet in twee instellingen. Er is een klassieke modus met de gebruikelijke snelheidsmeter en de toerenteller. Maar die kunnen in de infotainmentmodus verkleind worden waardoor er plaats vrij komt voor andere aanduidingen. De kaart van de gps bijvoorbeeld, lijkt hier reuzegroot en perfect leesbaar. Klein maar elegant detail: de temperatuur van de airco instellen doe je met een draaiknop in een ventilatiemond. Op een schermpje in het midden van die mond lees je de temperatuur.

Kijk goed

Maar hoe gaat hij er dan uitzien, die nieuwe TT? Zoals we eerder aanhaalden, viel vorige keer op een boordscherm de aanblik van de nieuwe A3 af te leiden. Ook hier is dat het geval. Kijkt u maar eens in detail naar het tweede beeld in de galerij. Heel klein, maar u kan er wel al een beeld van de TT zien. De achterkant doet ons meteen denken aan de Audi Sport quattro concept. Als dat klopt, dan wordt dit wel een heel knappe TT. (LZ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

100 jaar Citroën: Parijs houdt een feestje

Peugeot 2008: Success Story (bis)

Renault Zoé 2019: Weer wat verder

Ontdek meer