Avant-première: Chrysler 200 & 300 – Komt naar ons als Lancia

Chrysler – in Fiat-handen – stelde in Detroit de nieuwe 300 en 200 voor. De 300 mogen we zeker in Europa verwachten met een Lancia-badge op de neus, als Thema.

De 300 – voorheen 300C - is eigenlijk vooral grondig aangepakt, want hij behoudt zijn mechanische structuur. Die gaat terug naar de DaimlerChrysler-dagen, en is eigenlijk een oude Mercedes E-klasse. Maar zowel het koetswerk als het interieur zijn helemaal nieuw.

De 300 dumpt zijn retrokantje, maar behoudt wel zijn stoere uitstraling. Binnen koos Chrysler voor een premiumbenadering, met soft touch materialen en een merkelijk verzorgder lay-out. Het hout is echt, het nappaleder van goede kwaliteit, op het eerste gezicht lijkt het een hele verbetering. In de middenconsole vind je het scherm voor het infotainmentsysteem, een aanraakscherm.

Van de motoren kennen we vooralsnog alleen de Amerikaanse specs: 2 V8’s met 365 pk en 500 pk, en een 290 pk krachtige 3.6 V6. In Genève (maart) wordt de voorstelling van de Lancia Thema verwacht, met nieuws rond een turbodiesel voor Europa.

Weg Sebring

De Chrysler 200 volgt de Sebring op, en hij moet in het Mondeo- en Passat-segment meespelen. Hij meet 4,87 meter en beschikt over V6 benzinemotoren en een 2.4 viercilinder met 175 pk. Of dit ook een Lancia wordt, is nog onduidelijk. Als Chrysler moeten we hem niet verwachten, want dat merk krijgen we voorlopig in Europa niet meer te zien. (mg)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

100 jaar Citroën: Parijs houdt een feestje

Peugeot 2008: Success Story (bis)

Renault Zoé 2019: Weer wat verder

Ontdek meer