Avant-première: Ferrari 488 Spider – Topless diva

Nauwelijks enkele maanden nadat Ferrari ons de 488 GTB showde, beantwoordt het merk zelf de vraag 'kan het nog mooier'? Ja, maak kennis met de Ferrari 488 GTB Spider.

De voorstelling van de Ferrari 488 GTB was een reuzenstap voor de ware liefhebbers van het beroemdste automerk. Hij bracht een terugkeer naar de klassieke waarden van het merk, en ook voor sensuele vormen bleek opnieuw plaats. Het was lang geleden dat we nog dergelijke mooie rondingen konden bewonderen op een nieuwe Ferrari. Wat gebeurt er wanneer de meest vrouwelijke der Ferrari's haar topje uitdoet? Dan zwijg je en staar je bewonderend...

Zelfde prestaties

Ten opzichte van de 488 GTB zet hij 50 kilogram meer op de weegschaal. De Spider komt zo uit op 1.420 kilogram. Maar de prestaties zijn identiek. De 3.9 V8 biturbo heeft nog steeds een output van 670 pk en 760 Nm, al zie je dat vanbuiten natuurlijk niet. Jammer, want de motor is wel een pareltje. Toch staat de Spider even snel aan 100 als de GTB, in 3 seconden rond. Pas in de sprint naar 200 komt de GTB lichtjes voor. Hij heeft slechts 8,3 seconden tegenover 8,7 voor de Spider. En hij haalt ook maar net meer dan 300 km/u tegenover meer dan 325 voor de GTB. Daar spreken de extra kilo's dan toch hun woordje. De Spider beschikt over een vouwdakje dat in 14 seconden verdwijnt tussen de inzittenden en de motor.

Het publiek krijgt de 488 Spider in Frankfurt in september voor het eerst te zien. De eerste leveringen zijn voor begin 2016. De exacte prijs is nog niet bekend, maar er wordt gesproken over ongeveer 240.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer