Bericht: BMW 2002 Hommage ‘turbomeister’ – Toen racen nog gevaarlijk was…

Met een herneming van de 2002 Hommage Concept bracht BMW in Pebble Beach de legendarische ‘Jägermeister’ kleuren in herinnering. Heimwee naar de tijd toen racen nog gevaarlijk was en seks nog veilig was?

BMW viert dit jaar 50 jaar turbotechniek met twee schitterende hommages aan de 2002 turbo. De eerste bracht BMW mee naar het schoonheidsconcours van Villa d’Este, de tweede was te zien op het concours van Pebble Beach.

Spiegelschrift

Deze ‘turbomeister’ is helaas niet meer dan een stijloefening. BMW brengt net als met de CSL concepts van vorig jaar een eerbetoon. In dit geval aan de 2002 die vijftig jaar geleden voor het eerst met turbo werd gelanceerd. Om zijn daadkracht te tonen, kreeg hij de ‘turbo’ letters in spiegelschrift op een band boven de ruit. In de spiegel van de voorligger las dat dan als ‘oprotten makker’. Agressie van weleer die nu ondenkbaar is. Vanwaar ook vast de verhuizing van de spiegelschriftletters naar de voorspoiler.

Beroemde sponsor

In 1972 begon Jägermeister – een erg straffe Duitse jenever – met autosportsponsoring, steeds herkenbaar aan het felle oranje en het hertengewei. Onder meer met de BMW 320 in Groep 5 leverde dat een iconische auto op. Omdat er geen 2002 turbo was met Jägermeistersponsoring werd het nu volgens BMW dan maar ‘turbomeister’. Al klinkt ook dat verdacht veel als: kunnen we nu nog wel alcohol promoten op een auto?

Productieplannen zijn er vooralsnog niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer