Bericht: BMW 507 Elvis – Nieuw leven voor de oude King

Wie nog tot 10 augustus in München is: ga eens langs in het museum van BMW. Daar staat de ongerestaureerde BMW 507 van Elvis Presley te schitteren. BMW wil hem helemaal aanpakken.

The King wordt meestal geassocieerd met de klassieke Amerikaanse sleeën, maar toen de jonge Elvis Presley tijdens zijn legerdienst in Duitsland gestationeerd werd, raakte hij er gebeten door Europese auto’s. Elvis schafte zich een BMW 507 aan, die uit zijn lichtmetaal V8-motor 150 pk ontwikkelde. De 507 was toen al een exclusieve machine, want er zijn tussen 1955 en 1959 slechts 254 stuks van gebouwd. Zijn waarde nu hangt van de stemming op de veiling af, maar hij is er hoe dan ook een publiekslieveling.

BMW is er in geslaagd Elvis’ rode 507 naar huis terug te halen. Hij verkeert momenteel in een ‘voor verbetering vatbare staat’. Stoffig, het interieur versleten en in de greep van het roestmonster. Maar na 10 augustus wordt hij enkele maanden het voorwerp van aandacht van de specialisten bij BMW Classic. Na de volledige restauratie gaat hij terug naar zijn huidige eigenaar in Amerika. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer