Bericht: BMW Concept Compact Sedan – Voorsmaakje van nieuwe 1-serie

BMW is naar het Chinese Salon van Guangzhou - we hadden ook een kaart nodig - getrokken met een voorsmaakje van de nieuwe 1-serie. Meer nog, de BMW Concept Compact Sedan laat ook zien dat BMW Audi volgt met de A3 berline. De klassieke koffer is nog lang niet dood.

De BMW Concept Compact Sedan is een voorloper van de nieuwe 1-serie. Maar BMW maakt ook duidelijk dat het nieuwe paden wil bewandelen, zoals zijn concurrenten al voortoonden. Niet alleen heb je de Audi A3 berline, maar ook de Mercedes CLA steekt BMW de ogen uit.

BMW is heel serieus over de productieplannen van de compacte sedan: „We hebben marktonderzoek uitgevoerd bij jonge Chinese klanten. Dit is hun auto.”

Lichtvoetiger

Het interieur, en zeker het stuur, geven aan dat BMW terug wat lichtvoetiger voor de dag wil komen. De klassieke focus op de bestuurder blijft. Technische details geeft BMW nog niet vrij, maar de verwachting is dat de nieuwe 1-serie voorwielaandrijving krijgt. BMW versterkt die indruk door in zijn communiqué te duiden dat de Concept Compact Sedan achteraan heel wat ruimte heeft. Al is dat ook gewoon een belangrijk verkoopsargument in China. Wanneer we de nieuwe 1-serie mogen verwachten, is nog niet duidelijk. Hij zal ook de klassieke hatchback- en coupévarianten krijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer