Bericht: BMW Concept M8 Gran Coupé – Dichter bij de CLS sluipen

Het zijn moeilijke tijden voor BMW-liefhebbers. BMW heeft de 8-reeks Coupé nog niet goed voorgesteld of hier is al een nieuwe variant: de M8 Gran Coupé. Wel nog in conceptvorm.

De grote vierdeurs coupé is wel een logische stap. Met de 6-reeks Gran Coupé leek BMW toch net een trapje onder de Audi A7 Sportback en vooral de Mercedes CLS te staan. Dat wordt bij deze rechtgezet.

21ste eeuwse BMW

Met de overgang van 6-reeks naar 8-reeks lijken we toch recht te hebben op een iets karaktervoller design, dat wat meer lijkt weer te geven wat een BMW in de 21ste eeuw zou moeten zijn. Al zijn we toch nog niet helemaal overtuigd of die grote nieren wel helemaal het juiste idee zijn. Is er nog iemand die iets van een gapende vis ziet in het frontale aanzicht? Zeker in combinatie met de enorme koelopeningen onderaan in de bumper van deze M.

BMW geeft de motorsportlinken mee die zichtbaar zijn tussen de BMW Concept M8 Gran Coupé en de LME racewagen die het merk ontwikkelt. Maar op precieze specificaties is het vooralsnog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer