Bericht: BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre – Hommage aan een verdwenen naam

Dertig jaar geleden liet het M-departement voor het eerst zijn oog vallen op een cabrio-uitvoering. Vandaag viert de constructeur de dertigste verjaardag van die allereerste BMW M3 Cabrio met een speciale uitvoering van zijn opvolger, de BMW M4 Cabrio.

De zomer van 1988 was bijzonder geslaagd voor enkele gelukkigen, want ze konden hem doorbrengen achter het stuur van een auto die legendarisch zou worden: de BMW M3 Cabrio. De productie bedroeg slechts 800 exemplaren, waardoor hij vandaag bijzonder gegeerd is. Wie er een wil zoeken, moet al rekening houden met vraagprijzen die boven 100.000 euro durven te klimmen.

300 exemplaren

Het is dus aan deze BMW M3 en aan zijn opvolgers dat het merk de BMW M4 Cabrio 30 Years als hulde uitbrengt. Van deze komen er maar 300 exemplaren, elk met een eigen genummerd inlegplaatje en andere bijzondere eigenschappen. Het krijgt standaard het M Competition pack, waardoor de zes-in-lijn biturbo een boost krijgt van 431 pk naar 450 pk. Hij krijgt ook de M Sport uitlaat en de adaptieve M-demping met specifieke Sport-modus. Jawel, ook het actieve M-differentieel is aanwezig en het ESP laat meer speelvreugde toe.

De ’30 Jahre’ krijgt carrosseriekleuren die geïnspireerd zijn op die van de eerste M3 cabrio’s. Zo krijgt hij Macao-blauw van de eerste generatie, het Mandarin II Uni is een evolutie van het Dakar-geel van de tweede generatie. Hij krijgt 20-duims velgen met een Orbite matgrijze afwerking die voorbehouden blijft voor deze reeks.

De prijs is niet bekend, maar een gewone M4 M Competition kost al 96.000 euro. Slechts vijf stuks zijn voor de Belgische markt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer