Bericht: BMW op Autosalon Brussel - Paleis 7 – Nieuws bij de vleet !

Als u niet in Detroit bent geraakt, krijgt u ook in Brussel de gelegenheid de vier Europese primeurs bij BMW te bewonderen : de 2 Reeks, de 4 Reeks Cabrio, de M4 en de M3.

BMW demonstreert zijn topvorm door ook in Brussel het zware geschut in te zetten. Een week na op de North American International Auto Show in Detroit vier nieuwe modellen onder het doek vandaan te hebben gehaald, biedt het Duitse merk de Europese primeur aan het Belgische publiek.

BMW ontdubbelt zijn gamma. De 2 Reeks vervangt de 1 Reeks Coupé, terwijl de 4 Reeks Cabrio in de plaats komt van de 3 reeks Cabrio. De 2 Reeks heeft een duidelijk sportieve identiteit en onderscheidt zich van 1 Reeks door zijn sierlijker voorkomen en de potentere TwinPower Turbo mechaniek, waaronder de nieuwe 2 liter-benzine met 184 pk (220i).

M3 en M4

De nieuwe 4 Reeks Cabrio gaat ook een heel andere richting uit met kortere overhangen terwijl de afmetingen toch toenemen. Vooral de stroomlijn kreeg de nodige aandacht, wat tot uiting komt in details als de openingen achter de voorwielen. De krachtbronnen op benzine (428i et 435i) of diesel (420d) leveren een vermogen tussen 184 en 306 pk.

Blikvangers midden op de BMW-stand zijn de nieuwe M3 en M4 die de sportieve bestuurder de keuze laten tussen een berline of een coupé. Onder de motorkap moest de V8 van de vorige generatie plaats ruimen voor een zes-in-lijn biturbo met 431 pk en 550 Nm. Deze motor is compacter, krachtiger (+ 11 pk) en zuiniger, maar zal het toch moeilijk krijgen om de heerlijke sound van oude achtpitter te doen vergeten.

Het succes van het X-gamma is niet te stuiten en BMW denkt duidelijk vooruit met de X4 Concept die ook al eerder opdook in Los Angeles. Dit prototype is vrijwel productieklaar en leunt niet toevallig zeer dicht aan bij de succesvolle grotere X6. De X4 onderscheidt zich van de X3 door een herwerkte voorzijde, een duikende daklijn en een achterkant die duidelijk op de X6 is geïnspireerd.

Tussen deze nieuwtjes met verbrandingsmotor weet toch nog de elektrische BMW i3 goed voor 170 pk en 250 Nm de aandacht te trekken. Dit model kent een onverhoopt succes, want reeds 200 exemplaren vonden een eigenaar in België en Luxemburg. BMW breidt zijn elektrisch gamma weldra verder uit met de i8 supercar waarvan het prototype eveneens al op de Heizel te bewonderen is.

BMW is partner van de Rode Duivels en viert de kwalificatie voor de Wereldbeker 2014 met een speciale serie van 1 Reeks: de ‘Red Devils Edition’ met extra uitrusting als sportvelgen, mistlichten, pack connectivity…

Een extra primeur heeft BMW nog in de coulissen in een black box staat. Wie geluk heeft, mag er een kijkje gaan nemen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer