Bericht: BMW op het Autosalon van Brussel 2018 – Paleis 7 – Feest voor premièrejagers

Dit jaar in Brussel zien we echt festival van premières bij BMW. Er zijn niet minder dan vijf wereld- of Europese primeurs op de stand te zien, en ook nog enkele Belgische premières.

We moeten wel toegeven dat het niet gaat om de meest spannende wereldpremières ooit, maar kom: we krijgen dus als eerste de updates te zien van de 2-reeks Active Tourer en de Grand Tourer in Brussel. Toch vermoeden we dat het grote publiek meer onder de indruk zal zijn van de Europese en Belgische premières.

Europees

Brussel wordt het eerste Europese autosalon waarop de spectaculaire M3 CS te zien is, net als de update van de i8 en de allereerste i8 Roadster die nog maar net tevoren zijn wereldpremière beleeft in Detroit. Maar bovenal is er de compacte SUV X2. Dat doet toch meer wegdromen dan de eerder genoemde wereldpremières, niet?

Belgisch

Maar ook de Belgische premières zijn interessant. Zoals de i3s, de sportieve variant van de hybride/elektrische stadswagen van BMW die we net hebben kunnen testen. En in Brussel is ook de nieuwe generatie van de M5 te bewonderen.

Tot slot laat BMW ook een concept zien, maar eentje die dicht bij de realiteit staat. Het gaat om de Z4 Concept, die al goed laat zien hoe de nieuwe Z4 roadster er zal uitzien die BMW momenteel samen met Toyota ontwikkelt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer