Bericht: BMW X4 M40i – Meer sport in de SUV

BMW brengt de nieuwe X4 meteen in tal van varianten op de markt. Daarbij hoort ook deze M40i, met 360 pk de meest sportieve keuze.

De nieuwe BMW X4 ziet er op slag vertrouwd uit, maar hij groeit 8,1 centimeter in de lengte en 3,7 centimeter in de breedte. Standaard beschikt hij over vierwielaandrijving (xDrive) en BMW brengt deze coupé-achtige afgeleide van de X3 met drie benzinemotoren en drie diesels naar de markt. De vermogens lopen uiteen van 184 pk tot 360 pk. Zowel vooraan als achteraan opteert BMW voor led-licht.

M in benzine en in diesel

De M40i en de M40d moeten de spektakelmakers worden in het nieuwe X4-gamma. Met de respectieve 360 pk/500 Nm en 326 pk/680 Nm uit hun zescilinders, maken ze het beste van de gewichtsbesparing van 50 kilogram in de nieuwe X4. Beide duiken in de sprint naar 100 km/u onder de grens van 5 seconden. De M40d is meteen beschikbaar bij de lancering, op de M40i is het wachten tot na augustus.

Ook het interieur is op het eerste gezicht vertrouwd, maar bevat een nieuwe interface voor het multimediasysteem, met een 10,25-duim aanraakscherm. Stembediening is standaard, bediening via bewegingen is een optie, net als de head-up display met kleurweergave. De wereldpremière volgt begin maart op het Autosalon van Genève.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer