Bericht: BMW X7 – Reusachtig

In de VS staat er nog geen stop op reusachtige auto’s. Dus wil BMW in zijn fabriek in de VS een X7 bouwen die nog boven de X5 staat.

De BMW X7 moet de X-familie bovenaan aftoppen. Dat maakte BMW-opperhoofd Norbert Reithofer bekend bij de viering van de twintigste verjaardag van de Amerikaanse BMW-fabriek in Spartanburg. Daar zal ook de nieuwste X van de band komen. Maar meer details wilde Reithofer nog niet kwijt.

De productie zou in 2016 kunnen starten. Op dat moment zal Spartanburg de grootste productiecapaciteit van alle BMW-fabrieken hebben. De X7 neemt dan de fakkel over van de X5 en de X6 als topmodel in de X-serie. Hij zal zeker over zeven zitplaatsen beschikken. In de VS bestaat een grote vraag naar SUV’s met drie zitrijen. De X7 komt zo tegenover de Lexus LX, de Cadillac Escalade, de Lincoln Navigator en de Mercedes GL te staan. Van die laatste verkocht Mercedes er vorig jaar nog 30.000 in de VS.

De techniek van de X7 kan van de nieuwe generatie X5 en X6 komen. Ook de hybride- en plug-in technologie kan een plaats krijgen. Intussen heeft BMW een X1, een X3, een X4, een X5 en een X6 klaar. Alleen de kleine X1 komt uit Duitsland. In Spartanburg kan BMW in de toekomst 450.000 auto’s maken. Dat is meer dan er vorig jaar Volvo’s zijn verkocht. (mg/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer