Bericht: BMW Z4 Concept – Bijna klaar (hopelijk)

BMW laat op het Concours d’Elegance in Pebble Beach (VS) de conceptversie van de BMW Z4 zien. Wat ons betreft: hopelijk wordt dit ook de finale versie.

BMW ontwikkelt de nieuwe Z4 samen met Toyota, dat er een Supra aan wil overhouden. Toyota denkt uitsluitend in termen van een coupé, BMW maakt duidelijk dat in de nieuwe Z4 het dak ook open mag.

Haaiensnuit

We zien een grotere Z4 in de Concept, die volgens BMW’s designopperhoofd Adrian van Hooydonck een voorproefje biedt van BMW’s nieuwe designtaal. Daarin leggen van Hooydonck en BMW eindelijk meer durf aan de dag, na een behoorlijk saaie periode. Door het gebruik van ledlichten kan BMW de niertjes groter uitspelen. Vooraan neemt hij in profiel opnieuw de haaiensnuit aan die onder meer de 635 zo kenmerkte.

Genève 2018

Ten opzichte van de vorige Z4 groeit de nieuwe duidelijk, maar door het gebruik van onder meer magnesium zou het gewicht beperkt blijven tot 1.400 kilogram. De nieuwe BMW Z4 zou zijn wereldpremière beleven op het Autosalon van Genève, in maart 2018. In eerste instantie is er sprake van 2.0 viercilinder turbomotoren en 3.0 zes-in-lijn turbomotoren, maar officieel bevestigt BMW daar nog helemaal niets van.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer