Bericht: Ferrari SA Aperta – Cadeautje voor Pininfarina

Designhuis en carrossier Pininfarina bestaat 80 jaar. Ferrari viert dat met deze SA Aperta, die beperkt wordt op... 80 stuks.

De prijs is ons onbekend, maar doet er ook niet meer toe. Alle 80 SA Aperta’s hebben reeds een eigenaar gevonden. De SA staat overigens voor Sergio en Andrea Pininfarina, de vader en de vorig jaar overleden zoon van de designdynastie, gesticht door grootvader Battista ‘Pinin’ Farina.

Aperta is dan weer Italiaans voor ‘open’. Italianen houden niet van moeilijk. Toch is de SA Aperta meer dan een 599 zonder dak. Met 670 pk uit zijn 6.0 V12 heeft hij hetzelfde vermogen ter beschikking als de 599 GTO. Ferrari beweert dat het wel verstevigingen heeft aangebracht aan het koetswerk, om de rijdynamiek te garanderen, maar dat dit ‘verwaarloosbare’ gevolgen heeft voor het gewicht.

Stoffen dak

De SA Aperta is ook de hele tijd open. De eigenaar krijgt slechts een klein lapje stof mee, meer een veredelde paraplu, in het geval het begint te regenen. Maar we durven er een maandsalaris op verwedden dat de meeste van deze 80 pareltjes mooi droog in de garage zullen staan bij het eerste wolkje aan de hemel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer