Bericht: Ferrari Virtual Academy – Eindelijk fabriekspiloot

Ferrari beschikt over een eigen simulator waarmee de F1-piloten Alonso en Massa virtueel kunnen trainen. Die simulator komt nu binnen het bereik van elke spelletjesfanaat met een PC. Ferrari verbindt er zelfs een kampioenschap aan.

Op www.ferrarivirtualacademy.com kan je voor 14,90 euro een eerste versie van de simulator downloaden, waarbij je met de huidige Ferrari F10 rondjes kan scheuren op Fiorano, het thuiscircuit van de mythische constructeur.

De simulator is opgebouwd met data van de echte Ferrari F10: aerodynamische invloeden, hoe de banden reageren, chassiskenmerken. En natuurlijk beoordeelden Fernando Alonso en Felipe Massa zelf of het eindresultaat overeenstemt met wat zij op zondag ervaren in hun F1-bolide. Om je een idee te geven: zelfs de bewegingen van de helm van de F1-piloten zijn mee verwerkt om duidelijk te maken hoe de G-krachten inwerken op de piloot. En natuurlijk zijn het stuur en de cockpit realistische weergaves van ‘the real thing’.

Competitie

Nu het leuke nieuws: Ferrari organiseert meteen een online competitie, waarbij de snelste piloten elke week beloond worden met Ferrari-producten (uit de shop, niet de showroom). Aan het einde van de competitie worden de vijf snelste PC-piloten uitgenodigd naar Maranello, waar ze mogen deelnemen aan een echte Ferrari Driver Academy met steun van de test- en racepiloten van de ‘Servizio Competizione’. Het minder goede nieuws zijn de zware vereisten die dit spel van een PC verlangt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer