Bericht: Geflitst door BMW 325d & 123d – 40 anonieme BMW's voor de federale politie

De federale wegpolitie heeft nieuwe anonieme voertuigen in dienst genomen: de BMW 325d en de BMW 123d et ingebouwde radar. Ouch.

De federale wegpolitie schuwt de pk’s niet. In totaal mag de Belgische autowegenpolitie 31 325i’s inzetten, en 9 123d’s. Snelle auto’s, die de oude Peugeots 406 V6 vervangen. De 325d is 204 pk krachtig en 248 km/u snel, de 123d is goed voor 204 pk en 238 km/u. Zonder korting kost de 325d 37.100 euro, de 123d 34.100 euro.

Zwaailichten

De 325d’s zijn geleverd in drie kleuren: donkergrijs, grijze metaalkleur en zwart. Je kan ze herkennen aan de blauwe led-zwaailichten in de niertjes, maar als je die ziet is het vast te laat. Ook aan de achterruit zijn zwaailichten geplaatst en het infobord ‘politie’. De politie gaat ermee op jacht op snelheidsduivels, controleert er de gordeldracht mee en kan er makkelijker verkeersovertredingen mee vaststellen.

De snelheidsmeter is via radarmeeting geijkt. In een interview met Le Soir Magazine legt een agent de gebruikelijke procedure bij de snelheidsovertreding uit. “Door de geijkte teller kunnen we de reële snelheid meteen zien. We volgen het voertuig over een tweetal kilometer, om op basis daarvan de snelheid over die strook vast te stellen. Vervolgens halen we de bestuurder aan de kant.” Binnenkort worden de wagens ook uitgerust om met een bancontactterminal, om ter plekke de boete te kunnen betalen. Overigens kunnen overtreders ook gefilmd worden.

Yamaha

De kerstman toonde zich overigens genereus voor de wegpolitie, want die mag zich voorts nog verblijden met nieuwe digitale radars, nieuwe Yamaha’s en nieuwe pakken voor de ‘zwaantjes’. U bent alvast gewaarschuwd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer