Bericht: Maxime Martin – Officieel BMW-piloot!

Het racetalent van Maxime Martin werd door BMW Motorsport beloond met een officieel rijderscontract. Hij is daarmee de eerste Belg sedert Eric Van de Poele in 1987 die deel uitmaakt van het fabrieksteam.

Martin dankt deze inlijving aan zijn tweede plaats in de BMW Sports Trophy, die hij behaalde na sterke prestaties in de Z4 van Marc VDS en de Alpina B6 GT3. “Een fantastische beloning en een belangrijke stap in mijn racecarrière”, glunderde de 26-jarige Brusselaar na de bekendmaking van het nieuws.

Met welke Beierse bolide Martin in 2013 zal gaan racen, is momenteel nog niet duidelijk. De piloot werkte zopas een tweede DTM-test in Valencia af en kwam ook daar weer sterk uit de verf. Maar aangezien BMW al de jonge Marco Wittmann van testrijder tot volwaardig racepiloot promoveerde, is het te verwachten dat de achtste M3 door een ervaren DTM-rijder bestuurd zal worden. Al weet je natuurlijk nooit…

De meest voor de hand liggende piste is dus dat Martin deel zal uitmaken van het team dat met de nieuwe Z4 GTE in de American Le Mans Series zal aantreden. Zeker omdat het contract van veteraan Jörg Müller niet meer werd verlengd.

“Voor de feestdagen komt er duidelijkheid. Natuurlijk wil ik liefst DTM rijden, maar een seizoen in de ALMS is natuurlijk ook heel mooi”, liet Martin weten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer