Bericht: Mercedes X-klasse Concept – De eerste pick-up van Mercedes

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar nu hebben we eindelijk een duidelijk zicht gekregen op de looks van de toekomstige Mercedes pick-up. Die heeft zijn X niet gestolen.

In het kader van he partnership tussen Mercedes en de RenaultNissan alliantie zit het duidelijk wel snor met de uitwisseling. Renault levert kleine motoren aan Mercedes, Mercedes geeft de Smart aan Renault, Infiniti mag het platform van de A-klasse gebruiken, Renault levert de Kangoo aan Mercedes… Het heeft er alle schijn van dat het hier om een vruchtbare samenwerking gaat. Daar komt nu een Mercedes pick-up die veel te danken heeft aan Nissan.

Twee concepts

Laat ons eerst en vooral stellen dat Mercedes wel recht heeft om met een eigen pick-up te komen, het merk heeft ook een zekere reputatie bij de bedrijfsvoertuigen hoog te houden, en dat zowel bij de kleine als bij de grote. Maar wanneer je Mercedes bent, is er ook nood aan een zekere verleidingskracht. Wanneer we beide concepts bekijken, is glamour misschien wat hoog gegrepen, maar sexy zijn ze hoe dan ook.

De X-klasse Stylish Explorer heeft het meest geraffineerde uiterlijk. Zijn bestemming lijkt de stad te zijn. De zeer expressieve X-klasse Powerful Adventure moet het dan weer waarmaken op moeilijk terrein. Al opteert in beide gevallen Mercedes voor een premium-interieur, met Nappa-leder, houten inlegplaatjes die eik evoceren, aluminium en zelfs carbon.

We zouden graag geloven dat de Nissan Titan als uitvalsbasis dient om Mercedes een concurrent te bezorgen voor charismatische Amerikanen als de Ford, de Ram of de Chevrolet, maar de achterruit verwijst eerder naar de Nissan Navara, iets wat ook de eerste technische gegevens bevestigen. Zo zou hij een V6 diesel krijgen die hem toelaten om 3,5 ton te trekken en 1,1 ton te laden. Dat is dan weer meer Europees.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Renault Espace F1: Probeer vader maar te volgen

Autonieuws

Lotus Evija: Grens ligt nu op 2.000 pk

Autonieuws

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

Autonieuws
Ontdek meer