Bericht: Mercedes – Het alfabet heruitgevonden

Dertig nieuwe Mercedes’en, waarvan elf zonder rechtstreekse voorganger, komen er in de volgende vijf jaar aan. Hierdoor is ook Mercedes’ naamgeving aan herziening toe.

Niet alleen de klassieke lettercombinaties veranderen, Mercedes voegt ook twee submerken toe. Met de GT hebben we al de première gekregen van ‚Mercedes-AMG’, maar met ‚Mercedes-Maybach’ krijgen we ook een luxe-alternatief. De Mercedes-Maybach S600 - op basis van de S-klasse - wordt de eerste. Hij moet de Maybach 57/62 doen vergeten en het opnemen tegen Rolls Royce en Bentley. Hij wordt beduidend langer dan de gewone S-klasse en over een luxueuzer interieur beschikken. Mercedes laat hem terzelfder tijd op de Salons van Los Angeles en Guangzhou (China) debuteren.

De SUV’s krijgen allemaal drie letters. De G verwijst naar de G-klasse, waarna een L volgt. Vervolgens volgt een letter die de hiërarchie aangeeft. De ML wordt zo de GLE. De GL wordt GLS en de GLK wordt de GLC. De GLA draagt al de juiste letters. De G-klasse blijft gewoon zichzelf. Zoals steeds.

Bij de roadsters behoudt Mercedes de naam SL. Maar bijvoorbeeld de SLK wordt zo de SLC. De vierdeurscoupés blijven als CLA en CLS bestaan. A, B, C en E blijven natuurlijk behouden. Tot slot vervangt Mercedes de CDI-benaming voor de diesels door ‚d’. ‚e’ staat voor elektrisch, ‚f’ voor brandstofcel’ en ‚h’ voor hybride. 4Matic blijft vierwielaandrijving. (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Centodieci: Twee hommages voor 8 miljoen euro

Autonieuws

Audi e-tron 50 quattro: Een basismodel

Autonieuws

Renault Espace F1: Probeer vader maar te volgen

Autonieuws
Ontdek meer