Bericht: Opel Adam – Klaar in september

Adam wordt zijn naam, van de kleine Opel die moet optornen tegen de Mini, de Fiat 500 en de DS3 van Citroën. In september maakt hij zijn debuut in Parijs.

Het is een mopje. Adam Opel was de grondlegger van het bedrijf, al waren het zijn zonen die voor het eerst auto’s gingen produceren met de Blitz. En nu zal zijn naam op de kofferklep prijken van één van de modellen.

Maar meer dan Duitse humor geeft dit aan dat Opel mikt op het premium segment bij de kleintjes met zijn Adam. Met 3,7 meter is hij even lang als de Mini, en hij zal over 2 deuren en 4 zitplaatsen beschikken. Net als Citroën en Mini zal hij over pakken individualiseringsmogelijkheden beschikken, al zullen die vast op de optielijst te vinden zijn.

Parijs

Het onderstel is dat van de nieuwe Corsa, terwijl een reeks kleine turbo benzine- en dieselmotoren voor de spirit bij het sportieve karakter zullen zorgen. Ook de nieuwe driecilindermotor staat vast in de line-up. Begin september laat Opel de Adam voor het eerst aan de wereld zien tijdens het Autosalon van Parijs.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer