Bericht: Opel GT Concept – Droom maar niet

Misschien dat het, net als bij ons, ook uw eerste gedachte was: ‘Oh ja Opel, was dit maar waar…’?Maar helaas, de Opel GT Concept zal nooit meer zijn dan een concept.

Opel bevindt zich nog steeds in een bijzonder goede periode. Het merk geniet van een herwonnen dynamiek (die we ons al bijna niet meer herinnerden). We hielden dan ook onze dromen voor werkelijkheid toen we dachten dat het wel fijn zou zijn mochten we binnenkort achter het stuur van een echte betaalbare Opel coupé kunnen glijden. Maar het wordt dus niets, tenminste toch de eerste twee jaar.

Enkele denkpistes

Koudwatervrees misschien. Want de jongste poging van het merk op GT-vlak kon je niet bepaald een succes noemen. De Opel GT was afgeleid van de Pontiac Solstice. Mooi, maar absoluut een flop. En zoals de constructeur het zelf benadrukt, dit is een nicheproduct voor een markt die steeds kleiner wordt. Toch belooft Opel goed de publiesksreacties in Genève in de gaten te houden volgende maand, wanneer de GT Concept voor het eerst op een Salon te zien zal zijn.

In afwachting kunnen we alleen maar met het vergrootglas naar de GT Concept staren om zoveel mogelijk details te spotten die we ook op toekomstige Opels kunnen terugvinden. Zo kunnen we het al hebben over de full ledlichten, de geïntegreerde richtingaanwijzers en de 3D-verlichting, die een volgende stap zijn van de IntelliLux lichten die je nu al bij de Opel Astra kan bestellen. We kunnen het ook hebben over de kleine 1.0 driecilinder turbobenzine, die hier op 145 pk is gebracht. Daaruit leiden we af dat deze motor nog heel wat toekomst heeft. Natuurlijk is deze concept car ook een teken van een designlijn die Opel inspireert. Je kan dus best enkele trekken van de GT Concept terugvinden op, zeg maar, de volgende Insignia.

Nu moet alleen het publiek in Genève zich nog opvallend enthousiast tonen aan de Opelstand.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer