Bericht: Peugeot Instinct Concept – Autonoom, volledig geconnecteerd en toch fun

Peugeot onthult een nieuwe concept die de vorm draagt van een shooting brake. Niet in Genève, wie hem wil zien moet naar Barcelona.

Tiens, een groot autosalon in Barcelona? Nee, daar vindt het Mobile World Congress plaats, een van de grootste beurzen rond smartphones. Na CES in Las Vegas is dat een nieuwe productenbeurs waar automerken graag hun creaties komen showen.

Allesweter

Voor Peugeot was het overigens best zinvol om de concept op de MWC voor te stellen, want het merk werkte samen met Samsung. De concept bekijkt alle aspecten van connectiviteit in de auto.

Het blijft vooralsnog een theoretische oefening, maar de Peugeot Instinct is verbonden met al uw toestellen: de smartphone, de smartwatch, het domoticanetwerk thuis, de hi-fi in de living, uw computer… Het is duidelijk dat de auto steeds meer probeert uw dagelijkse gewoontes te doorgronden. Waarbij hij u uiteindelijk 15 minuten vroeger achter het stuur probeert te krijgen om tijdig op een afspraak te verschijnen, want hij weet wel al waar de file staat. Achter het stuur krijgt u vervolgens de rest van het nummer te horen dat u thuis aan het beluisteren was.

Wanneer op een dag uw smartwatch laat weten dat u wat beweging te kort komt, dan kan de auto suggereren om u op 10 minuten van de afspraak te parkeren om zo dat tekort in te halen. Anderzijds, wanneer uw smartwatch een zekere vermoeidheid aangeeft, kan de auto één van zijn twee autonome rijmodi inschakelen (waarbij in één geval het stuur en de pedalen wegklappen). Op het scherm kan u dan naar uw favoriete tv-reeks kijken, of het nieuws volgen op de websites. En wanneer het vrijdag is en de teugels mogen worden gevierd, dan suggereert hij u om een ommetje langs een leuke weg te maken en mag de Boost-functie spreken. Terwijl u naar huis rijdt, kan de auto al de verlichting en de verwarming thuis activeren. Enzovoort.

508

Allemaal science-fiction? Nee hoor, het is vooral een kwestie van tijd. En om het toch even over de gewone auto te hebben, kunnen we in deze concept een volgende stijlevolutie van Peugeot herkennen. Het zou ons zo niet verbazen mocht de volgende 508 berline – en natuurlijk ook de break – wat van deze concept weg hebben. De toekomst is niet veraf meer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer