Bericht: Porsche 911 Speedster – Hij komt

Bij Porsche zijn dus zo gek niet, zoals we eerder nog vreesden in ons vorig bericht over de Porsche 911 Speedster. Want intussen is het duidelijk geworden dat hij in productie komt.

Een maand geleden spraken we nog over dit verjaardagscadeautje – Porsche is 70 dit jaar – van Porsche aan zichzelf. Het was toen nog niet duidelijk of de Porsche 911 Speedster ooit meer zou worden dan een concept. En dat je gek zou moeten zijn om het daarbij te laten, schreven we toen.

Nog een jaar geduld

Volgens onze Britse collega’s bij Autocar, die uitpakken met het nieuws, zou de kogel intussen door de kerk zijn in de directiekamers van Porsche. Er komt een nieuwe Porsche 911 Speedster, maar wel in beperkte oplage. Niet zo heel erg beperkt, want er zouden 2.000 exemplaren te verdelen vallen. De Britse media hebben al foto’s getoond van prototypes die momenteel her en der circuleren om de laatste afstellingen op punt te stellen.

Het zou gaan om de mechaniek van een Porsche 911 GT3 met meer dan 500 pk, en met manuele zesbak. De lancering zou in de loop van de komende twaalf maanden volgen, tijd dus voor liefhebbers om hun interesse te melden. Hopelijk houdt Porsche woord en probeert het de speculanten uit de kandidatenlijsten te weren. Die willen toch alleen maar zo snel mogelijk hun exemplaar op een veiling aanbieden voor het dubbele van de prijs. Al weten we nog niet eens wat de echte catalogusprijs bij Porsche zal zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Renault Espace F1: Probeer vader maar te volgen

Autonieuws

Lotus Evija: Grens ligt nu op 2.000 pk

Autonieuws

Autosalon van Frankfurt: Ongezien aantal afzeggingen

Autonieuws
Ontdek meer