Bericht: Porsche Macan GTS – Tussenoplossing

Nu het gamma aan Macans zijn klanten bereikt heeft, kan Porsche beginnen aan het binnenhalen van de specialisten. Daarvoor ligt een bekende sticker klaar, die het in de Cayenne al goed deed: GTS.

De Porsche Macan GTS kruipt in het gamma tussen de Macan S en de Macan Turbo in. Hij gebruikt daarvoor de 3.0 zescilinder turbobenzine die je ook in de Macan S vindt. Maar met 360 pk (en 500 Nm) beschikt hij over 20 pk meer. Daarnaast is het onderstel flink gewijzigd, en mag hij door zijn sportuitlaat meer lawaai maken.

Het is altijd grappig wanneer een fabrikant duidelijk maakt dat hij zijn SUV sportiever maakt door hem wat lager tegen de grond te plakken, 1,5 cm in deze. Maar aangezien we het hier over Porsche hebben, kan je er donder op zeggen dat deze Macan GTS een flink scheurijzer wordt waar bijvoorbeeld de nieuwe BMW M2 of de Audi RS3 het niet zo makkelijk tegen hebben.

RS Spyder

Goed, we hebben ons nu genoeg blind gestaard op de machtige 20

Ander Macan nieuws: Porsche roept wereldwijd alle Macans S en Turbo terug om naar een lek te speuren in de lagedruk benzineleiding in het motorcompartiment. Die leiding wordt vervangen bij de dealer, een uur werk dat kostenloos wordt uitgevoerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer