Bericht: Salon van Brussel 2015: Audi - Paleis 5 – A1 ‘made in Brussels’ levert wereldpremière

Audi pakt uit met belangrijk nieuws op de Heizel: de wereldpremière van de vernieuwde A1 en het Europese debuut van de gefacelifte Q3.

Goed, het gaat eigenlijk ‘maar’ om een facelift van de Audi A1, maar het feit dat dit model voor het eerst aan het publiek wordt getoond geeft dit optreden wel de nodige allure. Zeker omdat de kleinste Audi in Brussel wordt vervaardigd. Naast een uiterlijke opsmukbeurt, krijgt de A1 trouwens ook nieuwe, kleine driecilindermotoren waarmee hij de trend in zijn segment volgt.

De tweede blikvanger op de Audi-stand is de vernieuwde Q3, die in Brussel zijn Europese première beleeft. Ook dit model werd opgefrist en kreeg een ruimere uitrusting en een uitgebreid motorenpalet.

Verder laat Audi in Paleis 5 het Belgische publiek nog kennismaken met de nieuwe generaties van de TT en de A6 en de A3 Sportback e-tron plug-in hybride, en is er een selectie uit het ruime gamma aanwezig.

Dreamcars

Nog meer moois stelt Audi tentoon in Paleis 11 tijdens de Dream Cars expositie die van 23 tot 25 januari loopt met de vernieuwde RS7 Sportback, de R8 LMX en de R18 e-tron quattro, die in 2014 voor de 13e zege van het merk in de 24 Uren van Le Mans zorgde.

Tenslotte kan u ook zelf met een Audi rijden: in Paleis 1 staat de A3 Sportback e-tron klaar om u van zijn 'elektrische' kwaliteiten te overtuigen, op de 4x4-piste kan de A6 Allroad of de Q5 getest worden, en in Paleis 7 is een proefrit met de A3 Sportback g-tron op aardgas mogelijk.

(UPDATE) Audi meldt dat het in laatste instantie nog de nieuwe Q7 aan de Brusselse line-up wist toe te voegen. Geen wereldprimeur, maar toch belangrijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

100 jaar Citroën: Parijs houdt een feestje

Peugeot 2008: Success Story (bis)

Renault Zoé 2019: Weer wat verder

Ontdek meer