Bericht: Salon van Brussel 2015: Jeep – Paleis 5 – Een nieuwe wind

In het zog van de Renegade, die zijn Belgische primeur krijgt op de Heizel, onderging het Jeep-gamma de voorbije maanden een stevige opfrisbeurt.

Na een recordjaar op de Belgische markt heeft Jeep opnieuw de wind in de zeilen. Op het salon pakt de Fiat Chrysler Automobiles groep uit met de Belgische premières van de Jeep Renegade en de Cherokee. Met de Renegade zet het merk zijn eerste stappen in het segment van de kleine SUV’s. Dit model is ontwikkeld en gebouwd in Italië en verkrijgbaar met twee- of vierwielaandrijving. Het gamma krijgt zes motoren, waarvan drie benzines (110 tot 170 pk) en drie diesels (114 tot 170 pk), evenals een onuitgegeven automaat met negen verhoudingen (enkel met 4x4). Later op het jaar komt er nog een versnellingsbak met dubbele koppeling bij. Met de Renegade geeft Jeep stevig weerwerk aan de algemene constructeurs die de hype van de kleine SUV’s volgden.

De Cherokee gooit het dan weer over een andere boeg met een beduidend moderner design in de populaire SUV-stijl. Desondanks blijft hij geschikt voor het betere terreinwerk. Het gamma bestaat uit dieselkrachtbronnen (2.0 Multijet met 140 of 170 pk) – gekoppeld aan een manuele zesbak of een automaat met 9 verhoudingen – en een 3.2 V6 benzine, die enkel met een automaat verkrijgbaar is. Ter gelegenheid van het salon wordt de uiterst compleet uitgeruste « Longitude Lounge » versie aangeboden voor slechts 40.000 euro.

De Grand Cherokee krijgt dan nog een nieuwe automaat met 8 verhoudingen en de Wrangler legt met de speciale X-reeks de nadruk op zijn avontuurlijk karakter.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Lotus Evija: Grens ligt nu op 2.000 pk

Autonieuws

Autosalon van Frankfurt: Ongezien aantal afzeggingen

Autonieuws

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

Autonieuws
Ontdek meer