Bericht: Salon van Brussel 2015: Mitsubishi - Paleis 8 – Salon van Brussel 2015: Mitsubishi - Paleis 8

Een nieuwe stadswagen, uitgebreide garantievoorwaarden en een speciale reeks – dat zijn de pijlers van Mitsubishi’s salonaanbod in Paleis 8.

Mitsubishi trekt de garantievoorwaarden van alle modellen - met uitzondering van de i-MIEV en de Lancer Evolution - per direct op naar vijf jaar: twee jaar fabrieksgarantie aangevuld met drie jaar commerciële waarborg (beperkt tot 100.000 km).

Ter gelegenheid van het autosalon lanceert de Japanse constructeur ook een speciale reeks op de Space Star, de Lancer Sports Sedan, de ASX en de Outlander. De naam ‘Touch Edition’ verwijst naar de gemeenschappelijke uitrusting van genaamde modellen: een aanraakscherm, parkeerhulp (parkeersensoren of achteruitrijcamera), Bluetooth, stuurwielbediening en een snelheidsregelaar.

Attrage

Het grote nieuws komt evenwel van de Attrage, een sedanversie van de compacte SpaceStar. Vorig jaar in Azië geïntroduceerd doet de vierdeurs nu ook Europa aan, en wel in het competitieve B-segment waar veel binnenruimte bij billijke buitenafmetingen van tel zijn. De Attrage wordt aangeboden met één benzinemotor, een 1.2 driecilinder die aan de Euro 5-norm voldoet, en kan naar wens aan een manuele vijfbak of een CVT-automaat gekoppeld worden. Mitsubishi vraagt respectievelijk € 13.990 of € 14.990 voor het privilege, en levert in ruil een 80 pk sterke twaalfklepper die in 12 seconden naar de 100 gaat en op papier met 4,9 l/100 km toekomt. In de koffer is er dankzij het extra plaatwerk ruimte voor 450 l aan spullen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Lotus Evija: Grens ligt nu op 2.000 pk

Autonieuws

Autosalon van Frankfurt: Ongezien aantal afzeggingen

Autonieuws

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

Autonieuws
Ontdek meer