Bericht: Salon van Brussel 2015: Suzuki - Paleis 8 – Te langen leste!

Na jaren van druppelsgewijze updates parkeert Suzuki eindelijk een duo échte nieuwigheden op zijn stand. Naar één daarvan wordt zelfs halsreikend uitgekeken, door vriend zowel als vijand …

Eén van die nieuwigheden staat al een tijdje op Autoscout24 beschreven. De kersverse stadsmus van het merk, de Celerio, hebben we immers al uitvoerig getest en meer dan goed bevonden. Het Salon is bijgevolg de uitgelezen kans om de nieuwkomer van nabij te ontdekken. Toegegeven: op het eerste zicht oogt het kleintje niet bepaald spetterend, maar eenmaal onderweg komen er almaar meer troeven naar boven sijpelen. Wie een gezonde portie nieuwsgierigheid aan de dag legt, kan zich dus eens goed laten verrassen.

Vitara

De belangrijkste nieuwigheid heeft evenwel betrekking op de Grand Vitara, een voertuig met ondertussen 15 jaar anciënniteit. Het nieuwe model verliest het voorvoegsel ‘Grand’ en is effectief iets compacter, iets minder avontuurlijk maar duidelijk mee met zijn tijd. De wereld is vandaag immers aan de crossovers beter dan aan de 4x4’s, en daar pikt de Vitara gretig op in. Toch blijft Suzuki een versie met integrale aandrijving aanbieden, terwijl er voor het eerst ook een Sport-modus beschikbaar is. De commercialisering is voorzien voor de lente, wanneer de Vitara met twee 1.6 viercilinders demarreert: een benzine met 120 pk en een turbodiesel met evenveel paarden. Hij begint aan 18.499 euro, met 4x4 moet je rekenen op minstens 22.499 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Chiron 300+: Ook u kan er één kopen

Autonieuws

Ferrari F8 Spider: De blauwe pil

Autonieuws

Lamborghini Sian: Hybride stier

Autonieuws
Ontdek meer