Bericht: Skoda op het Salon van Brussel 2017 – Paleis 11 – Dubbele wereldpremière voor de Octavia

Uiteraard gaat het hier om een facelift waarmee de bestseller van het Tsjechische VW-merk nog beter gewapend in de markt staat. De nieuwe grote SUV Kodiaq is de andere aantrekkingspool op de Skoda-stand.

Skoda is een van de zeldzame constructeurs die op de Heizel met een wereldpremière uitpakken! En zelfs twee want van de vernieuwde Octavia wordt in Brussel zowel de berline als de breakversie onthuld. Een mooi dubbele primeur voor het Belgische publiek dat 20 jaar geleden voor het eerst met dit model kon kennismaken. De Octavia blijft trouwens de bestverkochte Skoda op de Belgische markt, waar hij vooral goed scoort als bedrijfswagen en auto met een prima verhouding tussen prijs, kwaliteit en prestaties.

Update

De facelift van de Octavia herken je vooral aan de voor- en achterbumper en de originele dubbele koplampen. Aan boord is het multimediasysteem met een groot scherm de belangrijkste vernieuwing. Op technisch vlak krijgt de Octavia, naast de gekende TDI’s, ook een nieuwe compacte 1.0 TSi driecilinder met 115 pk die je niet meteen zou verwachten in een wagen van deze omvang. Noteer ook dat je goede zaakjes kan doen met het aanbod ‘Octavia Ultimate’ dat tot doel heeft de voorraad ‘oude’ modellen te liquideren. Ideaal voor wie niet persé het nieuwste model wil, maar eerder op zijn budget wil besparen.

Eerste keer in Brussel

Verder vind je er naast de bekende gezichten Citigo, Fabia, Rapid, Superb en Yeti, de nieuwe grote SUV Kodiaq die op de Heizel zijn Belgische première krijgt. Dit model deelt de technische basis met de VW Tiguan, maar de Skoda onderscheidt zich door een grotere wielbasis die uiteraard een zeer ruim interieur oplevert. De ruime en functionele Kodiaq kan 2,5 ton voorttrekken is daarmee van alle markten thuis. Hij is verkrijgbaar als voortrekker of met vierwielaandrijving, in combinatie met een breed motorenaanbod van de compacte 1.4 TSi met 125 pk tot de grote 2.0 TSi of TDi met 190 pk. En dankzij het Skoda Connect systeem is het ook mogelijk tal van parameters op afstand te controleren via een smartphone.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer