Bericht: Skoda Superb Combi – Bijna 2 kubieke meter

De nieuwe Skoda Superb is nog maar net voorgesteld, of Skoda rolt al de breakversie buiten. Die kunnen we binnen enkele weken al testen.

De Skoda Superb Combi heeft zich snel een reputatie eigen gemaakt als de grootste break voor het kleinste budget. Voor de nieuwe is het dus vooral snel bladeren geblazen naar de technische fiche. Hoe groot is zijn koffer?

Van 660 tot 1.950 liter

De Skoda Superb is de recordhouder in zijn klasse. Zowel de berline als de break zijn al van bij de eerste generatie geroemd om hun ruimte, of dat nu op de achterbank is voor de passagiers, of in de koffer voor de bagage. Achteraan biedt de Tsjech de ruimte van een limousine. Het is dan ook geen toeval dat Skoda, net als voor het eerste generatiemodel, het voormalige topmodel Adriana Karembeu heeft ingeschakeld als ambassadrice. Zij prijkt in het Guinness Book of Records met de langste benen ter wereld: 1,24 meter.

Soit, wij wijken af. De koffer dus. Met de achterbank op zijn plaats vind je onder het bagagenet 660 liter aan koffer beschikbaar. Dat is 27 liter meer dan de vorige generatie. Met de achterbank plat en volgestouwd tot tegen het dak, kan je tot 1.950 liter kwijt. Dat is de inhoud van een rommelmarkt.

De motoren zijn allen Euro6-klaar. Standaard krijgen ze start/stop. Je vindt ze ook in de Superb berline, met vermogens van 120 pk tot 280 pk.

De nieuwe Skoda Superb Combi beleeft zijn publieksdebuut in september op het Salon van Frankfurt, en hij staat diezelfde maand nog in de showrooms. De prijzen zijn nog niet bekend. Vanaf 13 juli vindt u onze eerste rij-indrukken op de site.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer