Bericht: VW Golf viert 45ste verjaardag – Volkswagen verkoopt elke minuut een Golf

45 jaar is hij dit jaar, en nog steeds loopt zijn verkoop als een trein. Volkswagen laat weten dat het nog steeds één Golf per minuut verkoopt. Indrukwekkend.

Het duizelt even wanneer je de cijfers optelt. Sinds hij gelanceerd werd in 1974 heeft Volkswagen gemiddeld elke 41 seconden een Golf verkocht. Dat zijn 780.000 nieuwe Golfs per jaar. Maal 45 jaar maakt dat 35,1 miljoen Golfs tot nu toe. We zien onze Golf duidelijk graag. Hij is niet alleen de meest geproduceerde Volkswagen ooit, ver voor de Kever, maar in de verkoop ook steevast de nummer-1 in de Europese hitparades.

Nog eentje om het af te leren: wanneer we arbitrair een gemiddelde verkoopprijs van 16.000 euro nemen voor al die Golfs, dan heeft VW in 45 jaar al 561 miljard euro verdiend aan de Golf.

Golf 8 uitgesteld

Elektrisch offensief of niet, Volkswagen zegt nu al dat de Golf hoe dan ook een steunpilaar blijft in Wolfsburg. Dit jaar moest het rijk van de zevende generatie Golf aflopen, alleen heeft VW laten weten dat de lancering van de achtste generatie Golf is uitgesteld naar 2020. Een reden is daarbij niet gegeven. Maar VW wil vast het najaar zoveel mogelijk in het teken stellen van de lancering van de eerste elektrische I.D., die in september debuteert.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Dacia Duster: Pausmobiel ‘van den Aldi’

Autonieuws

Tesla Cybertruck: Revolutionair (opnieuw)

Autonieuws

Audi e-tron Sportback: Stijlvol elektrisch

Autonieuws
Ontdek meer