Bericht: ZouteGP – Oud en nieuw lokken 200.000 mensen naar Knokke

Knokke telt maar iets meer dan 33.000 inwoners, maar vorig weekend kreeg de kustgemeente 200.000 enthousiaste bezoekers over de vloer die oldtimers en GT’s in actie kwamen bewonderen.

De ZouteGP is uitgegroeid tot hét topevenement voor oldtimers en nieuwe GT’s in België. “Er zijn zeker 200.000 mensen gepasseerd, verspreid over drie dagen. Maar het aantal is voor ons van minder belang, voor ons gaat het om de kwaliteit van het evenement”, zegt mede-organisator Filip Bourgoo.

Rally en concours

“We zijn bijzonder fier op ons deelnemersveld in de oldtimerrally. We hadden 200 deelnemende auto’s aan de start, maar de kwaliteit is ongezien in Europa. We hadden 50 Porsche Spiders en verschillende Speedsters. De deelnemers doen echt hun best om met een opvallende auto naar de ZouteGP te komen.” Daarnaast mocht de ZouteGP ook pronken met de aanwezigheid van verschillende wagens uit de musea van merken zoals BMW, Mercedes en Jaguar.

Best of show

Het Concours d’Elégance kreeg dit jaar liefst 70 opmerkelijke deelnemers op het grasveld van de golf in Knokke. “We volgen de normen die gelden voor internationale concours gelden als Villa d’Este of Pebble Beach”, zegt Bourgoo nog. “Met een strenge jury, die ons achteraf zei dat we op dezelfde leest geschoeid zijn als de grote namen.” Dit jaar kreeg de Fiat 8V Berlinetta Rapi uit 1953 de award voor ‘best of show’. Een van vier 8V’s die met fabriekssteun racete in onder andere de Mille Miglia.

“We zijn enorm tevreden dat we zo’n goede publiekservaring kunnen aanbieden, gratis dan nog”, zegt Bourgoo. “Zo hebben we speciaal de aankomst van de rally op de verkeersvrije zeedijk gelegd, waar de toeschouwers de finish van vlakbij kunnen zien over liefst 800 meter.”

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

100 jaar Citroën: Parijs houdt een feestje

Peugeot 2008: Success Story (bis)

Renault Zoé 2019: Weer wat verder

Ontdek meer