Concept car: BMW CS Vintage – Droombeeld

Je ziet hem er meteen in, niet? Misschien wel de mooiste BMW Coupé ooit, de E9, bekender als 3.0 CS. Alleen is dit geen ideetje van BMW, maar een droom van de Italiaanse designer David Obendorfer. Hij bestaat helaas alleen in de virtuele wereld.

Hij is compleet retro, en de auto-industrie lijkt daar op dit moment al wat van terug te keren. Maar voor deze CS Vintage coupé zouden we nog wel een uitzondering willen maken. Alleen hopen we dat men bij BMW deze beelden met evenveel hartstocht bekijkt als wij.

Obendorfer heeft zijn CS zo modern mogelijk gemaakt. Vooraan kopieert hij de hele smalle niertjes, die in schril contrast staan met de bijzonder brede radiatorroosters die BMW momenteel zelf tekent. Ook de Hofmeister-knik aan de achterruit krijgt zijn klassieke plaats, de lichtblokken vooraan doen eerder denken aan de E120 BMW.

Hout

Het interieur maakt ruimte voor vier inzittenden. Het dashboard is in hout uitgewerkt. Vier klokken geven alle functies weer, maar zijn zowel digitaal als analoog. Zowel de bediening van de airco als de handrem zijn ‚retro’, terwijl het beeldscherm van de iDrive achter een houten paneel verstopt zit.

Oberndorfer ziet de CS mogelijk op basis van de huidige BMW 6-serie. Afhankelijk van de motor zijn 320 tot 560 pk mogelijk, terwijl de prijzen tussen 75.000 euro en 130.000 euro zouden schommelen. Nu nog een carrossier vinden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Chiron 300+: Ook u kan er één kopen

Autonieuws

Ferrari F8 Spider: De blauwe pil

Autonieuws

Lamborghini Sian: Hybride stier

Autonieuws
Ontdek meer