Concept car: BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé – Meer klasse dan Mercedes?

We hebben net de S-klasse van Mercedes gezien, maar BMW liet op de Concours in de Italiaanse Villa d’Este zien dat het ook plannen in die richting heeft.

Het merk zette samen met Pininfarina een statement neer dat in Stuttgart hard zal aankomen. De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé is een studie van wat een 7-serie coupé zou kunnen zijn. Aan de binnenkant zijn alleen uitzonderlijke materialen weerhouden, zoals Nieuw-Zeelandse eik… die al 48.000 jaar in een moeras lag te drogen. Luxe mag nog eens opnieuw met een grote L worden geschreven.

Handenarbeid

Pininfarina is de bedenker van talloze schitterende Ferrari’s, Maserati’s en Lancia’s. BMW-designchef Karim Habib had een duidelijke opdracht voor de Italianen: ‘een grote sportcoupé maken die ver mocht wegblijven van de eisen van een serieproductie. Maar de luxe moest wel uitzonderlijk zijn.’

Het resultaat is omvangrijk maar elegant. De grote nieren komen dreigend over, maar de lichtblokken vooraan blijven klein. De lange motorkap doet dromen van heel wat vermogen. En zelfs voor Pininfarina is de Hofmeister-knik in de achterste raamstijl verplichte kost.

Aan de binnenkant ontdekken we een lederkwaliteit die we niet meer voor mogelijk hielden. De sfeer van de Italiaanse modehuizen is tastbaar. Het Pininfarina-signatuur aan de zijkant blijft discreet. De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé krijgt overigens Münchens nobelste aandrijving: de 6.0 V12 met 544 pk uit de BMW 760i. Heeft hij een toekomst? Dat Mercedes een concurrent heeft met de CL, is duidelijk. Maar het is nog tot 2015 wachten op een nieuwe BMW 7-serie. En dan blijft nog de vraag of een coupé voldoende volume kan draaien? (mh/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk BMW

Klik hier en zoek uw occasie BMW Pinifarina Gran Lusso tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van BMW Pinifarina Gran Lusso, en een selectie van tweedehandse BMW’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer