Concept car: Mercedes-Benz F 800 Style – Uitvalsbasis

De Mercedes F800 Style zullen we misschien niet in deze vorm op de weg te zien krijgen, maar hij belichaamt wel de weg die Mercedes uit wil. Zo toont hij al de nieuwe snuit die veel nieuwe Mercedessen zullen krijgen.

Vandaag stelt Mercedes deze F800 Style concept voor op het autosalon van Genève. Hij heeft wat weg van de nieuwe Volvo S60, en is ook in dat segment gepositioneerd: als een mini-CLS. Er zullen vast trekjes naar de echte CLS (voorzien eind 2010) doorvloeien, en ook de toekomstige C-Klasse (2013) kan er inspiratie uit putten. De F800 meet 4,7 meter en beschikt over een uitzonderlijk lange wielbasis van 2,9 meter. De lichtblokken zijn klein gehouden door het gebruik van LED-technologie. Opmerkelijk is het modulaire platform, dat zowel voor-, achter- en dus ook vierwielaandrijving aan kan.

Hybride én waterstof

Mercedes stelt twee nieuwe aandrijvingsvormen voor in de F800: hybride en waterstof. De hybride bestaat uit een 300 pk sterke 3.5 V6 benzine en een 109 pk sterke elektromotor. Die laatste krijgt kracht uit lithium-ion batterijen en kan tot 30 km ver puur elektrisch rijden.

De brandstofcel levert energie aan een 136 pk sterke elektromotor. Met een tank waterstof zou je 600 kilometer ver moeten raken, kunnen sprinten naar 100 in 11 seconden en een top van 180 km/u halen.

Bent u op zoek naar een tweedehands Mercedes ? Zie onze Mercedes occasies734.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer