Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Dat Lego tegenwoordig autofanaten op haar wenken bedient, is een understatement van jewelste. De Deense speelgoedfabrikant brengt nu een blokjesversie van de Lamborghini Sián op de markt. 3.696 blokjes aan puur bouwplezier.

Moest je de Lamborghini-line-up even uit het oog zijn verloren, de Sián FKP 37 is dé meest krachtige productiewagen die Lamborghini ooit op de markt bracht. Met maar liefst 818 pk dankzij een hybride-aandrijflijn. Oké, eerder dankzij een brute V12 die hulp krijgt van een kleine elektromotor. Maar het staat natuurlijk groen, de term “hybride Lamborghini”.

Sierstuk

Een auto zo exceptioneel dat Lego besloot een Technic-variant er van te bouwen. De maar liefst 3.696 blokje tellende bouwdoos laat je een Sián in elkaar drukken op schaal 1/8. In centimeters komt dat neer op een Lego-auto van 60 centimeter lang, 25 centimeter breed en 13 centimeter hoog. Geen kleintje om weg te zetten achter deur maar wel eentje om prominent op je dressoir te zetten.

Lego Lamborghini Sian

Om de Technic-benaming te verdienen rust Lego de Sian uit met een stuur dat de vooras bedient, een werkende versnellingsbak, Lambo-deuren (deuheuh) én een beweegbare achterspoiler. De hoekige looks die wonderwel vertalen naar Lego-blokjes maken het plaatje af!

Koopje… tegenover the real deal

Zin gekregen in zo’n blok Sián? Dan laat Lego alvast weten dat hij per vandaag (1 juni) valt te bestellen online en beschikbaar is in de Lego Stores. Kostprijs? 380 euro. Niet goedkoop maar als je weet dat de échte Sián FKP 37 vlot 3.2 miljoen euro kost… tja, dan lijkt het plots een koopje.

Lego Lamborghini Sian

Ps: Omdat we weten dat je waarschijnlijk al heel de tijd afvraagt waar die naam "Sián FKP 37" voor staat, even wat extra uitleg. Initieel zou deze über-Lambo simpelweg Sián gaan heten, een lokaal Italiaans woord voor bliksemschicht. Vlak voor zijn lancering op het autosalon van Frankfurt in 2019 overleed echter grote baas van de VW-groep Ferdinand Piëch. Om Piëch te eren (gezien hij Lamborghini in de jaren 90 redde van de ondergang) werd er “FKP 37” aan de naam toegevoegd. FKP zijn de initialen van Ferdinands naam, terwijl 37 simpelweg zijn geboortejaar is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer