Presentatie: Alpina XD3 Biturbo – Eerste Alpina-SUV

Tot voor een jaar hield men bij Alpina nog vol dat ze met de klassieke 3-serie, 5-serie en 7-serie de handen meer dan – nu ja – vol hadden. Maar kijk, in Genève meldde de BMW-veredelaar dat er ook een Alpina-versie van de BMW X3 komt.

De XD3 is gebaseerd op de krachtigste zescilinder turbodiesel, en staat geprogrammeerd met 350 pk en 700 Nm. Daarmee moet hij in 4,9 seconden 100 km/u kunne halen en een top van 253 km/u halen. Net iets boven de begrensde 250 dus. Volgens Alpina is een verbruik van 6,8 l/100 km haalbaar.

Het onderstel kreeg een aparte behandeling, met elektronisch gestuurde dempers. Die kunnen via toetsen op het stuur in drie afstellingen worden vergrendeld. Schakelen verloopt via een achttrapsautomaat, terwijl de overbrenging over de vier wielen gaat.

Uiterlijk blijven de aanpassingen ook nu discreet, met een iets andere bumper met spoiler vooraan en vier uitlaten achteraan. Xenons, leder, sportstoelen en parkeersensoren zijn standaard. In Duitsland begint de prijs voor de XD3 bij 67.000 euro. (mg/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Alpina

Klik hier en zoek uw occasie Alpina XD3 Biturbo tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Chiron 300+: Ook u kan er één kopen

Autonieuws

Ferrari F8 Spider: De blauwe pil

Autonieuws

Lamborghini Sian: Hybride stier

Autonieuws
Ontdek meer