Presentatie: Audi A6 Facelift – Moderne klassieker

De Audi A6 is in zijn huidige generatie intussen drie jaar ver, en dus dringt een facelift zich op. Die brengt wat meer eigentijdse trekjes in zowel de berline als de break. Zo krijgt hij onder meer een moderner infotainmentsysteem.

De Audi A7 kreeg al eerder zijn opfrisbeurt. Nu is het aan de A6, die een gewijzigd radiatorrooster, andere zijschorten en achterlichten overhoudt aan de facelift. Tegen meerprijs is led-verlichting met de matrix-techniek mogelijk. Wie deze optie neemt, krijgt er de dynamische led-richtingaanwijzers. Het infotainmentsysteem is aangepast. De topuitvoering krijgt een snellere grafische chip, terwijl een nieuwe module voor een snellere internetverbinding zorgt.

Alle motoren zijn Euro6-klaar en zouden tot 22 procent zuiniger zijn. De 2.0 basisbenzine wordt vervangen door een 1.8 turbo met 190 pk. De Ultra heeft volgens Audi genoeg aan 5,7 l/100 km. De snelste benzine heeft 333 pk. De basisdiesel is de 2.0 TDI met 150 pk. Als Ultra komt die rond met 4,2 l/100 km. Daarboven komen zescilinder diesels met maximaal 326 pk. De S6 en S6 Avant blijft trouw zweren aan de V8 biturbo met 450 pk. (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer