Presentatie: BMW Museum – Vernieuwd BMW Museum heropend

BMW heeft haar museum in München na een grondige renovatie opnieuw geopend. Iedereen die geïnteresseerd is in de historie en de toekomst van het Beierse merk, kunnen vanaf heden wederom hun hart ophalen.

Architect Karl Schwanzer ontwierp het BMW Museum, die verdeeld is in 25 ruimten en zeven 'themaruimtes'. Eerder tekende hij ook het naastgelegen karakteristieke 'viercilinder' hoofdkantoor van BMW. Op de tentoonstelling staan circa 125 voorbeelden van BMW-producten geëxposeerd, waaronder automobielen, motorfietsen en motoren.

Renovatie De renovatie van het BMW Museum nam tweeënhalf jaar in beslag. Door zijn opvallende architectuur is het gebouw, naast de thuisbasis van tal van legendarische BMW-producten, tevens een markante plek in München. Op het dak van de bevindt zich het grootste BMW-logo ter wereld. Met een vloeroppervlak van 5.000 vierkante meter (inclusief het hoofdkantoor) is het een gigantisch complex geworden. De totale museumoppervlakte is na de renovatie vervijfvoudigd.

Historie in een notendop De tentoonstelling omvat meer dan negentig jaar historie van de Duiste fabrikant. Bezoekers worden langs BMW in al haar facetten geleid, waaronder hoogtepunten als de Isetta, de BMW 2002, de R32-motorfiets, de BMW 507 en de waterstofauto BMW H2R. Uiteraard is er uitgebreid aandacht besteedt aan de M-modellen. En ook studiemodellen als de BMW Z22 en de BMW X Coupé ontbreken niet. Met sportauto's als de M12/7 en de Formule 1-bolide F1 Sauber uit 2006 staat het museum eveneens stil bij BMW's expertise op autosportgebied.

Thematische expositieruimtes In totaal telt het BMW Museum zeven zogenoemde themaruimtes: Design, Techniek, Modelrijen, Geschiedenis, Motorsport, Motorfietsen en Merk. Deze verschillende ruimtes belichten diverse aspecten van het desbetreffende thema. Tijdens een ongeveer twee uur durende rondleiding wandelen bezoekers langs alle thema's. Hierdoor krijgen ze een goede indruk van de wereld van BMW. Na de rondleiding is het mogelijk om bij te komen in Café M1. Winkelen kan in de BMW Museumshop.

Openingstijden Het BMW Museum is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. In het weekend en tijdens vakantieperioden gelden 10.00 uur tot 20.00 als openingstijden. De entreeprijs bedraagt € 12,-. Voor studenten, senioren en kinderen tot 18 jaar geldt een entreeprijs van € 6,-. Ook grotere groepen van meer dan vijf personen en families krijgen toegang tegen een gereduceerd tarief. Het BMW Museum verwacht jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers te verwelkomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer