Presentatie: Ferrari FXX – Ferrari FXX geëvolueerd

Ferrari heeft de FXX verder doorontwikkeld. De peperdure, supersnelle en exclusieve sportauto uit Maranello werd na vele testkilometers voorzien van een Evolution Kit. Deze kit is leverbaar voor alle 20 FXX´s die gebouwd zijn.

Wie kiest voor deze kit tekent ook meteen voor een vervolg op het exclusieve testprogramma van Ferrari. In 2005 presenteerde Ferrari de FXX. Het idee van de auto - die in een oplage van 20 stuks is gebouwd - moest Ferrari helpen bij de ontwikkeling van toekomstige modellen. De 20 klanten die een FXX hebben aangeschaft werden meteen ook testrijder bij het Italiaanse merk. In de afgelopen twee jaar organiseerde Ferrari dan ook 14 groeptesten en 14 privétesten op circuits over de hele wereld. Leuke uitjes voor de steenrijke FXX-bezitters, maar vooral ook waardevolle testinformatie voor Ferrari.

Verbeteringen

Die testinformatie heeft ertoe geleid dat Ferrari de auto nog verder kon verbeteren. Want met maar liefst 35.000 testkilometers achter de rug werd elk onderdeel beproefd. Zo is het vermogen van de V12 verder gestegen naar 860 pk. Het schakelen neemt voortaan nog maar 60 ms in beslag (een winst van 20 ms) en de versnellingsbak werd aangepast om een nog hoger toerental te kunnen bereiken. Wat we verder nog zien is een aangepaste tractiecontrole, een verbeterde voorwielophanging, een nog krachtiger remsysteem en een aangepaste diffusor.

Testprogramma

Alle aanpassingen zijn verzameld in de Evolution Kit. Dit pakket aan maatregelen kan de FXX naar een nog hoger niveau tillen. Wie de Evolution Kit besteld neemt in 2008 en 2009 bovendien deel aan een vervolg op het inmiddels verreden testprogramma.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer